Kot se je »monolit« pojavil, je tudi izginil. Medtem se je pojavil še en.

Kako se je skulptura znašla tam in kdo jo je postavil (in pospravil), ni znano.

Prlekija-on.net, petek, 11. december 2020 ob 19:232
Monolita več ni na Jeruzalemu

Monolita več ni na Jeruzalemu

Konec prejšnjega tedna smo tudi v Sloveniji bili deležni pojava "monolita", najprej v Kamnici pri Mariboru, nato pa še v Prlekiji na Jeruzalemu. Sedaj nobenega več ni na mestu, kjer je bil odkrit. Tudi tisti na Jeruzalemu je že sredi tedna skrivnostno izginil, tako kot se je pojavil. Kako se je skulptura znašla tam in kdo jo je postavil (in pospravil), ni znano.

Skulptura na Jeruzalemu je bila visoka okoli tri metre in je imela tri, okoli 50 cm široke stranice. Skulptura je že naslednji dan tudi padla, a so jo nato ponovno postavili nazaj. Tako je bilo tudi vidno, da je skulptura votla in ne gre za monolit v pravem pomenu besede. Nato pa je v naslednjih dneh tudi izginila in je sedaj tam več ni.

Kovinski monolit v Prlekiji

Skrivnostni kovinski monolit se je pojavil tudi v Prlekiji


V Zagorju ima monolit tudi napis

Medtem se je ta teden pojavil nov monolit in sicer v Zagorju. "Prebivalci Zagorja ob Savi, predvsem tisti, ki so danes obiskali zagorski Spar, so bili zjutraj nemalo presenečeni, saj so na travi zagledali nekaj, česar zvečer še ni bilo. Tudi v Zagorju je čez noč zrasel okoli 3 metre visok monolit iz železa.
Pozorno oko bo lahko na njem videlo tudi diskreten napis »Našim vzornikom«. Prebivalci se seveda sprašujejo, kdo bi lahko postavil kaj takega, seveda tudi v Zagorju marsikdo, podobno kot drugje po svetu, pomisli na nezemljane.
O skrivnostni postavitvi ne vedo nič niti na Občini Zagorje, kjer so bili zjutraj prav tako močno presenečeni nad postavljenim monolitom. Ali bo ta ostal v Zagorju ali bo čez nekaj dni izginil, kot se je to dogajalo drugje po svetu, pa bo pokazal čas
," so ob tem zapisali na Občini Zagorje ob Savi.

Monolit v Zagorju
Monolit v Zagorju, foto: Občina Zagorje ob Savi

Tako se sedaj lahko vprašamo, kjer pri nas se bo pojavila naslednja takšna ali podobna skulptura.

Kovinski monolit v Prlekiji

»Prleški monolit« padel, a so ga postavili nazaj



Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Zanimivosti