V večernem času se je po mestu sprehajal s pištolo v nahrbtniku

Policisti so pri občanu želeli izvesti postopek ugotavljanja identitete. Kljub večkratnemu pozivu občan ni upošteval ukaza policista in je s hojo nadaljeval. Ob ustavitvi je zamahnil in udaril policista.

Prlekija-on.net, sreda, 16. december 2020 ob 20:27
Občan ni upošteval ukazov policista

Občan ni upošteval ukazov policista

Policisti PP Murska Sobota so v torek v večernem času med odpravljanjem nalog policije v Murski Soboti hoteli pri občanu izvesti postopek ugotavljanja identitete, zaradi suma izvrševanj prekrška po Zakonu o nalezljivih boleznih. Kljub večkratnemu pozivu občan ni upošteval ukaza policista in je s hojo nadaljeval.

Ob ustavitvi je zamahnil in udaril policista. Zoper osumljenega so bila uporabljena prisilna sredstva in odvzeta mu je bila prostost. Ob opravljenem varnostnem pregledu je bilo v nahrbtniku osumljenega najdena pištola z vstavljenimi 15 naboji ter trije nabojniki z skupaj 62 naboji. Osumljeni sicer poseduje orožno listino za posest navedenega orožja, ne poseduje pa dovoljenja za prenašanje orožja. Orožje in nabojniki so bili zaseženi.

Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja policista, zaradi prenašanja orožja brez ustrenih dovoljenj bo pa zoper njega uveden prekrškovni postopek.



Več v Črna kronika