Izvršni odbor DeSUS-a sprejel sklep, da izstopijo iz koalicije

S tem se bo najverjetneje odločala tudi usoda sedanje vlade.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. december 2020 ob 15:31
Izjave po seji

Izjave po seji

Izvršni odbor stranke DeSUS je danes sklenil, da svetu stranke predlaga, naj ta zapusti koalicijo, njihov predsednik Karl Erjavec pa naj bo kandidat za predsednika vlade. S tem se bo najverjetneje odločala tudi usoda sedanje vlade. Ni še sicer znano, kako se bodo na potrditev odhoda odzvali poslanci DeSUS-a, je pa izvršni odbor odločil, da Robert Polnar ne bo več član stranke DeSUS.

Kot poroča TV Slovenija, so organi stranke DeSUS odločali o položaju v vladi. Najprej je zasedal izvršni odbor, nato še svet stranke. Temu je izvršni odbor brez glasu proti (a neuradno z dvema vzdržanima glasovoma) predlagal, da stranka zapusti koalicijo in da podprejo Erjavca za mandatarja. Nato je tudi svet stranke DeSUS podprl odhod stranke iz koalicije. Od 47 članov sveta stranke naj bi jih bilo 37 za odhod iz koalicije, nihče pa ni bil proti temu.

Predsednik stranke Karl Erjavec je po seji pojasnil: "Bilo je veliko pripomb na delo v koaliciji, zlasti na delovanje predsednika vlade, problem so postopki, ki jih izvaja mimo koalicijske pogodbe. Zlasti ko gre za ideološke teme, za posege v medije in druge podobne stvari. Tako da je izvršni odbor sprejel sklep, da izstopimo iz koalicije in to z današnjim dnevom."



Več v Politika