Gantar odstopil s položaja ministra za zdravje

Začasno bo funkcijo ministra za zdravje opravljal predsednik vlade Janez Janša.

Prlekija-on.net, petek, 18. december 2020 ob 12:20
Tomaž Gantar, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Tomaž Gantar, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Predsednik vlade Janez Janša je predsednika DZ-ja Igorja Zorčiča obvestil o odstopu Tomaža Gantarja z mesta ministra za zdravje, začasno pa bo funkcijo ministra za zdravje opravljal sam. Kot poroča TV Slovenija, je Janša namreč k današnjemu obvestilu o Gantarjevem odstopu priložil tudi ministrovo odstopno izjavo, v kateri ta piše, da "v skladu s četrtkovo odločitvijo organov stranke DeSUS o odhodu iz koalicije in ob upoštevanju statuta stranke" odstopa z mesta ministra za zdravje.

"Svoje delo sem ves čas skušal opravljati vestno, z vso odgovornostjo in predanostjo. Verjamem, da smo skupaj opravili pomembno delo," je v odstopni izjavi, ki nosi današnji datum, zapisal Gantar. Janši se je ob tem zahvalil za zaupanje in povabilo v vlado in mu zaželel uspešno delo in nadaljnje obvladovanje epidemije.

Janša je predsednika DZ-ja Igorja Zorčiča prosil, da se DZ čim prej seznani z Gantarjevim odstopom, in ga obvestil, da bo začasno funkcijo ministra za zdravje opravljal sam, še poroča TV Slovenija.

Izjave po seji

Izvršni odbor DeSUS-a sprejel sklep, da izstopijo iz koalicije