Ob 30. obletnici med zaposlene za zahvalo razdelili 30 tisoč evrov

30 let uspešnega delovanja - ARKO d.o.o., ki so ob tem svojim zaposlenim razdelili 30 tisoč evrov, 3 tisoč evrov so darovali v dobrodelne namene, do konca tega leta pa strankam podarijo 30% popust na redni letni servis za stroje zastopanih znamk.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. december 2020 ob 12:385
30 let uspešnega delovanja - ARKO d.o.o.

30 let uspešnega delovanja - ARKO d.o.o.

Podjetje Arko d.o.o. iz Ljutomera, ki skrbi za opremljanje tovornih vozil, letos obeležuje že 30 let. Področje delovanja podjetja je široko: od prodaje opreme in nadgrajevanja tovornih vozil do lastne proizvodnje in izdelave hidravličnih cevi. Kupci so večinoma podjetja s področja gradbeništva, gozdarstva, proizvodnje in logistike.

Od garaže do zahtevne tehnologije

Vse skupaj se je pričelo kot garažno podjetje, ki ga je ob pomoči prijatelja, po izgubi službe leta 1990 začel sedanji direktor Damijan Barat. Kot inženir strojništva je začel s prodajo rezervnih delov in kmalu tudi dvigal in prekucnikov. Še danes se spominja prvih strank, ki jim je hvaležen za zaupanje. Kmalu je pridobil zastopstva večjih mednarodnih podjetij kot so Jonsered, Hiab, Meiller-Kipper in Combilift - viličarji. Stranke so izražale vedno večjo potrebo po servisu in rezervnih delih in naslednji korak je tako bilo odprtje delavnice in zaposlitev prvih sodelavcev. Vozila so začeli nadgrajevati sami in nuditi tudi kvaliteten servis. V letu 1999 je sledila selitev v poslovne prostore v Ljutomeru in podjetje je začelo pospešeno rasti. Da bi strankam iz osrednje in zahodne Slovenije prihranili pot, čas in denar, že sedmo leto poslujejo tudi v Trzinu, kjer opravljajo servis in popravila za vse svoje proizvode.

Arko d.o.o. se je tako iz garažnega podjetja do danes razvil v uspešno podjetje s 30 zaposlenimi in 2500 m2 delovnih površin. Zadnja leta nadgradijo in dobavijo letno tudi več kot 100 vozil.

Podjetje Arko

Vse na enem mestu

Velika prednost podjetja je, da strankam ponuja vse potrebne storitve na enem mestu. Svetovanje, projektiranje, prodaja, montaža, servis in popravila. V praksi to izgleda tako, da se s stranko najprej posvetujejo, katera »transportno-dvižna« rešitev bi bila najbolj primerna, le to sprojektirajo, dobavijo, zmontirajo na vozilo, uredijo potrebno dokumentacijo, po potrebi usposobijo šoferja...

Veliko pozornost posvečajo tudi poznejši oskrbi prodanih naprav. Imajo montažno in servisno delavnico, skladišče z originalnimi rezervnimi deli ter terensko servisno službo.

Načrti za prihodnost

Trudijo se, da bi poslovanje gradili na zdravi finančni in gospodarski osnovi, pa tudi, da bi v podjetju vladali pozitivni in spoštljivi odnosi, kamor zaposleni pridejo z veseljem na delo. Tudi zato se je v podjetju zbrala ekipa samoiniciativnih in zanesljivih ljudi, ki so ključni za uspeh.

Načrti za bližnjo prihodnost so: okrepiti prisotnost v osrednji Sloveniji, okrepiti lastno proizvodnjo in še naprej graditi ekipo odličnih sodelavcev. V naslednjih letih želijo tudi uspešno prenesti vodenje podjetja na mlajšo generacijo.

V znamenju številke 3

Ob tridesetletnici gledajo nazaj in so hvaležni tako zaposlenim kot strankam. Žal so letos vsa druženja in zabave odpadle. Zato pa so se odločili, da svojim strankam do konca tega leta podarijo 30% popust na redni letni servis za stroje zastopanih znamk. Podjetje brez odlične ekipe in predanih zaposlenih ne bi bilo tako uspešno, zato se je vodstvo odločilo, da ob 30. obletnici med zaposlene za zahvalo razdeli 30 tisoč evrov. Ker se zavedajo pomena in vloge lokalnega okolja bodo ob tej priložnosti 3 tisoč evrov namenili tudi za humanitarne namene (Društvu Humanitarček-projekt Vida in Varni hiši Pomurja). V prihodnost zrejo z optimizmom in še naprej si bodo prizadevali ustvarjati in prodajati kvalitetne proizvode s katerimi bodo njihove stranke uspešno in z veseljem opravljale svoje delo.



Več v Gospodarstvo