Zasegli so mu 159 zelenih rastlin konoplje

Zasegli so mu tudi večjo količino rastlinskih vršičkov in listov, ki so že bili v postopku sušenja ter več predmetov namenjenih proizvodnji oziroma vzgoji prepovedane droge konoplje.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. december 2020 ob 16:05
Zasežena konoplja

Zasežena konoplja

Policisti Policijske postaje Maribor II so v sodelovanju z mariborskimi kriminalisti, v petek, 18. decembra, na območju njihove postaje, po odredbi sodišča opravili preiskavo stanovanjske hiše pri 31-letnemu osumljencu.

Med hišno preiskavo so našli prostor, posebej prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. V njem so našli in zasegli skupaj 159 zelenih rastlin, visokih od 60 do 128 centimetrov, večjo količino rastlinskih vršičkov in listov, ki so že bili v postopku sušenja ter več predmetov namenjenih proizvodnji oziroma vzgoji prepovedane droge konoplje.

Zoper osumljenca bodo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1).

Foto: PP Maribor II



Več v Črna kronika