Prisluhnite Božičku in čarobni vilinski pravljici, ki so jo pripravili v Lenartu

V goste pa je povabil tri prav posebna pravljična bitja - Snežinko Potepinko, škrata Miha, ki v vsak breg sopiha in Vilinko Tinko. Vsak izmed likov je po Božičkovem pozdravu in nagovoru z otroki delil pesmi in pravljice.

Aleksandra Papež, petek, 25. december 2020 ob 08:49
Božiček in Škrat Miha, foto: Sandi Kolarič

Božiček in Škrat Miha, foto: Sandi Kolarič

Na Občini Lenart so sklenili, da želijo otrokom ob do vrat dostavljenih božičnih pozornostih, podariti še nekaj... Le kaj je lahko lepše darilo otrokom, kot pravljica? Prisluhnite ji tudi vi!

Ker Občina Lenart otrok, kakor je v navadi, letos ne more povabiti k Božičku, jih je Božiček nagovoril kar preko socialnih omrežij. V goste pa je povabil tri prav posebna pravljična bitja - Snežinko Potepinko, škrata Miha, ki v vsak breg sopiha in Vilinko Tinko. Vsak izmed likov je po Božičkovem pozdravu in nagovoru z otroki delil pesmi in pravljice.

Najprej so otroci prisluhnili ukrajinski ljudski zgodbi o rokavički. Škrat Miha jih je na šaljiv način pozval k pisanju pisem Božičku. Vilinka pa je otroke in njihove starše spomnila na sprejemanje lastne in tuje drugačnosti ter čarobnost prazničnih dni.

Čarobno vilinsko pravljico in Božičkovo voščilo danes z vami delimo tudi mi:

Božiček je obiskal Lenart - 3. del

Upamo, da so božičkovi pomočniki uspeli raznositi vsa darila . Veliko vas je, zato bodo nosili vse dni do Božiča! Božiček se poslavja, saj mora obiskati še druge otroke. Da se bo večer zaključil pravljično , je poklical še čarobno vilo - prisluhni njeni zanimivi pravljici cin, cin, cin, cin cin Dragi otroci, ostanite zdravi in pridni! Se vidimo prihodnje leto Vaš Božiček

Objavil/a Občina Lenart dne Petek, 18. december 2020

Na Facebook strani Občine Lenart poiščite še preostale pravljice.

Pri pripravi božičnega programa je Občini Lenart na pomoč priskočila Knjižnica Lenart. Snemanje in montaža pa sta delo Sandija Kolariča.

»V prihajajočem letu vsem občanom Občine Lenart želim veliko zdravja, sreče, ljubezni, da bi se še naprej imeli tako radi, naslednje leto pa se videli prav na tem trgu. Otroci vi pa ne pozabite tudi v prihodnjem letu biti pridni, ubogati svoje starše ter delati domače naloge.« je iz Trga osvoboditve v Lenartu zaželel Božiček, ki je preko Facebook profila Občine Lenart s svojimi nagovori in pripravljenimi pravljičnimi presenečenji dosegel zares ogromno število gledalcev.

Predstavniki krajevnih skupnosti in zaposleni v režijskem obratu ter drugi božičkovi pomočniki so minuli konec tedna dostavili več kot 600 daril, otrokom rojenim med 1. januarjem 2013 in 31. decembrom 2019 na območju krajevnih skupnosti Lenart in Voličina.

Snemanje in montaža: Sandi Kolarič



Več v Družabno