Praznični december v Vrtcu Ljutomer

Nikakor, pa decembra ne bi mogli zaključiti brez obiska božička, ki je otroke obdaroval na povsem drugačen način.

Prlekija-on.net, torek, 29. december 2020 ob 21:25
Praznični december v Vrtcu Ljutomer

Praznični december v Vrtcu Ljutomer

Mesec december, praznični čas, običajno namenjen druženju s prijatelji in znanci, številnim objemom in stiskom rok ter sklepanju misli in spominov, ki so zaznamovala leto, nas je letos pripeljal v čisto drugačno realnost. Noben dan ni bil enak dnevu, le ena, enaka in edinstvena je bila želja vseh, zajezitev virusa, ki nas omejuje, spreminja naša navade, življenja, onemogoča stik in bližino nam dragih in ljubih...

Kljub temu smo v našem vrtcu pogumno stopali naprej in optimistično načrtovali dejavnosti, katere so otrokom, ki so nujno potrebovali varstvo, vendarle pričarali duh predprazničnega časa. Kreativnih, zanimivih in razvedrilnih idej so bili deležni tudi tisti otroci, ki so ostajali doma in so skupaj s starši sledili naši spletni strani. Vzgojitelji smo se z otroki povezovali preko različnih družbenih omrežij, si tako pomahali v pozdrav, povedali najbolj razburljivo dogodivščino, pokazali najljubše igrače, risbice, zapeli najljubšo pesmico in še in še. Nikakor, pa decembra ne bi mogli zaključiti brez obiska božička, ki je otroke obdaroval na povsem drugačen način. Na njegov prihod smo se skrbno pripravili vsi zaposleni z eno samo željo, popestriti praznične dni in ohraniti čar božiča za vse. In res se je zgodilo, da so božični jelenčki izpregli božičkove sani ravno na parkirišču našega vrtca. Božiček je obdaroval otroke neposredno v avto, skozi okno (drive in) tri dni zapored. Deloval je zelo odgovorno in preden se je poslovil se je vsem prijazno zahvalil za spoštovanje njegovih navodil in povedal, da se kmalu spet vrne, saj zanj ni ovir.

Še nekaj dni nas loči od novega leta, ki smo ga skupaj in vsak po svoje prehodili, kljub številnim oviram. Za marsikaj smo bili v tem letu prikrajšani, pa vendar bomo za številne izkušnje prihodnje leto bogatejši.

Naj nam bodo neuresničene želje in cilji vodilo v prihodnjem letu, ki bodo uresničila pričakovanja vsakega izmed nas!

Vrtec Ljutomer
Zapisala: Ksenja Kosi Viher



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši