24-letnica pod vplivom alkohola trčila v trgovski center

Voznica je vozilo pustila na kraju in s kraja peš odšla, vendar so jo policisti kmalu izsledili v bližini. Zaradi bolečin, ki jih je čutila je na kraj prišlo reševalno vozilo in jo odpeljalo v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je v nesreči zadobila hudo telesno poškodbo.

Prlekija-on.net, nedelja, 10. januar 2021 ob 09:43
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Policisti policijske uprave Maribor so v minulem dnevu, ob svojem rednem delu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Obravnavali so 13. prometnih nesreč, v katerih so se tri osebe hudo telesno poškodovale. Ob 07.30 uri je na območju Sv. Ane, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje s ceste zapeljala 36-letna voznica osebnega avtomobila. V nesreči je voznica zadobila hude telesne poškodbe. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Okoli 09.30 ure je na območju Limbuša s kolesom padla 72-letna kolesarka. Ob padcu se je kolesarka hudo telesno poškodovala. Okoliščine nastanka prometne nesreče in vzrok za nastanek, policisti še ugotavljajo.

Trčila v trgovski center

Nekaj po polnoči je na območju Slovenske Bistrice zaradi neprilagojene hitrosti vožnje 24-letna voznica osebnega avtomobila zapeljala s ceste in trčila v trgovski center. Voznica je vozilo pustila na kraju in s kraja peš odšla, vendar so jo policisti kmalu izsledili v bližini. Ugotovili so, da je voznica vozila tudi pod vplivom alkohola, preizkus z alkotestom ji je pokazal prisotnost 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi bolečin, ki jih je čutila je na kraj prišlo reševalno vozilo in jo odpeljalo v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je v nesreči zadobila hudo telesno poškodbo. Voznici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, nadaljnji postopek zoper njo pa sledi na okrajnem sodišču za prekrške.

Pod vplivom alkohola odpeljal s kraja nesreče

Nekaj pred 21. uro je v naselju Maribor 45-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v 26 letno voznico osebnega avtomobila in s kraja pobegnil, vendar se je kasneje sam vrnil na kraj prometne nesreče. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj vozil tudi pod vplivom alkohola, preizkus z alkotestom mu je nameril prisotnost 1,12 mg/l alkohola v izdihanem zraku, in brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje, bo zoper povzročitelja podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti do streznitve pridržali dva kršitelja, ki ob njihovem posredovanju s kršitvijo nista prenehala. Obema je bil izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika