Prebudili smo se v lepo zimsko jutro. Le-ta bodo v naslednjih dneh hladna.

Jutranje temperature so se spustile pod ničlo, kjer bodo vztrajale tudi naslednje dni.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. januar 2021 ob 09:02
Zimsko jutro v Ljutomeru

Zimsko jutro v Ljutomeru

V nedeljo zvečer je pri nas rahlo snežilo, ravno toliko, da smo se v ponedeljek prebudili v lepo zasneženo in hladno jutro. Snega po nižinah sicer ni veliko, je pa vsaj zimsko vzdušje, tako kot se za zimo spodobi. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo v ponedeljek v severnih in zahodnih krajih delno jasno, drugod bo sprva še pretežno oblačno. Rahlo sneženje na jugu bo dopoldne ponehalo. Popoldne in zvečer se bo od severozahoda postopno jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1 °C.

Ponoči se bo povsod razjasnilo, veter se bo polegel. Ponekod po nižinah bo nastalo nekaj megle. Jutranje temperature bodo do -10 do -5, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do -13, ob morju okoli 0 °C.

V torek bo sprva jasno, sredi dneva in popoldne pa se bo oblačnost od severa prehodno povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 2 °C. V sredo dopoldne se bo zjasnilo. V četrtek bo zjutraj spremenljivo oblačno s kratkotrajnimi snežnimi plohami, nato se bo znova zjasnilo. Zapihal bo veter severnih smeri.

Sneg v Ljutomeru

Na severovzhodu rahlo sneži, kako bo v naslednjih dneh?


Vreme
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava