70-letnik vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola

Vozniku so zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa bo predlagan v prekrškovni postopek.

Prlekija-on.net, sobota, 30. januar 2021 ob 10:58
Policija

Policija

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v minulem dnevu prejeli 270 klicev, med katerimi je bilo 81 interventnih dogodkov. 15 obvestil je bilo s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari, grožnje.

Zabeležili so 22 prometnih nesreč, od tega dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami v katerih sta se dve osebi lažje telesno poškodovali, v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli dve vozili.

12 obvestil so prejeli v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 7 kršitev javnega reda na javnem kraju in 5 kršitev v zasebnih prostorih. Enega kršitelja so pridržali do streznitve.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so opravili kontrolo sedemdeset letnega voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli so ugotovili, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. V nadaljevanju mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.44 mg/l izdihanega zraka.

Vozniku so zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa bo predlagan v prekrškovni postopek pred Okrajnim sodiščem v Mariboru.



Več v Črna kronika