V nedeljo sneg do nižin, nato ponovno občutna otoplitev

Postopno se bo povsod pooblačilo, v prvem delu noči bo pričelo deževati. Meja sneženja se bo do jutra marsikje spustila do nižin.

Prlekija-on.net, sobota, 30. januar 2021 ob 18:38
Nedelja bo najverjetneje bela

Nedelja bo najverjetneje bela

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo ponoči začelo deževati, proti jutru pa bo dež prehajal v sneg. Postopno se bo povsod pooblačilo, v prvem delu noči bo pričelo deževati. Meja sneženja se bo do jutra marsikje spustila do nižin.

V nedeljo bo oblačno. V notranjosti Slovenije bo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Padavine bodo popoldne od severa slabele. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju od 5 do 8 °C.

V ponedeljek in v torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti megla ali nizka oblačnost. V sredo se bo pooblačilo in otoplilo, zapihal bo jugozahodni veter. Predvsem na Primorskem bo občasno rahlo deževalo.

V nedeljo lahko pade kakšna snežinka

Prihajajo padavine, v nedeljo lahko tudi sneži


A kot kažejo napovedi bo nedelja snežena in hladna, v naslednjih dneh pa spet prihaja občutna otoplitev, saj so za sredino tedna napovedane temperature do okoli 14 °C.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava