Enajstič po Anini poti

Prvomajski pohod in dve razstavi

Filip Matko, ponedeljek, 2. maj 2011 ob 20:351
Otvoritev razstave

Otvoritev razstave

Turistično društvo Sveta Ana v Slovenskih goricah je 1. maja pripravilo že 11. pohod po Anini poti, ki se ga je udeležilo veliko število pohodnikov iz Podravja in Pomurja. Start je bil ob 10. uri pri »stari preši« v središču naselja Sveta Ana, ko je vse pohodnike pred odhodom pozdravil tajnik Občine Sveta Ana Viktor Kapl. Istočasno je v prostorih občinske avle odprl razstavo likovnih del Nika Ribiča iz Maribora.

Avtorja enkratnih likovnih del je predstavila Liljana Uroševič, ki je iz priložnostnega besedila prebrala: »Niko Ribič je bil rojen leta 1948 v Mariboru, kjer živi in ustvarja še danes. Poklicno se je ukvarjal z grafičnim oblikovanjem, od leta 1992 pa ustvarja kot svobodni umetnik na področju slikarstva. Je udeleženec mnogih slikarskih kolonij in ex temporov. Samostojno razstavlja od leta 1978. Za svoja dela, razstavljena doma in v tujini, je doslej prejel 17 nacionalnih in mednarodnih nagrad.« K temu lahko dodamo, da je letos sodeloval tudi na Ex tempore Ptuj Kurentovanje 2011 (posnetek avtorja pred nagrajeno sliko !). Razstava del Nika Ribiča bo na ogled do konca meseca maja.

Med pohodom po Anini poti so se lahko pohodniki odločili tudi za obisk Methansove hiše v Zgornjem Dražen Vrhu 36. V skoraj 200 let stari hiši, ob glavni cesti Lenart – Trate- Cmurek, so si lahko ogledali etnološko zbirko ter kar dve likovni razstavi. Že v februarju je bila v osrednjem razstavnem prostoru postavljena razstava ilustracij osnovnošolcev na temo Janezkove pravljice, a v sosednjem prostoru je bila postavljena razstava likovnih del udeležencev enodnevne likovne kolonije, ki je 27. aprila potekala pri slikarju Danijelu Ferlinci Danny-ju v Zgornji Ščavnici ((Jan Bauman, Danija Ferlinc, Franc Simonič, Tatjana Mijatović, Zdravko Dolinšek, Manja Šturm Dolinšek, Zdenko Krpan, Ervin Kralj, Nada Znidarič, Ivo Lorenčič Loren, Filip Matko Ficko, Danijel Ferlinc Danny, Milč, Leopold Methans, Jože Foltin in Slavica Kokorovec).


Več v Šport