Opozorila ne zaležejo. Še en voznik, ki je cesto v naselju zamenjal za avtocesto.

Se vozniki hodijo fotografirat na Ptujsko cesto? Še en, ki je prekoračil hitrost 130 km/h. Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Prlekija-on.net, torek, 2. februar 2021 ob 16:40
Voznik je vozil s hitrostjo 132 km/h

Voznik je vozil s hitrostjo 132 km/h

Skorajda ne mine teden, da ne bi kakšen voznik osebnega avtomobila na Ptujski cesti v Mariboru, na odseku ceste, kjer je omejitev hitrosti 70 km/h, vozil s hitrostjo več kot 130 km/h. O enem izmed takšnih voznikov, ki je 28. 1. 2021, nekaj minut pred 21. uro z osebnim avtomobilom znamke Audi vozil s hitrostjo 138 km/h, smo poročali včeraj. Le slab teden pred tem smo poročali o vozniku osebnega avtomobila znamke BMW, ki je na istem mestu vozil s hitrostjo 127 km/h.

Žal, več kot očitno, vsa policijska preventivna opozorila v medijih niso zalegla, saj je policistka Postaje prometne policije Maribor v ponedeljek, 1. 2. 2021, znova nekaj minut pred 21. uro z dopplerjevim radarjem, na istem mestu na Ptujski cesti v Mariboru, v neposredni bližini stavbe Postaje prometne policije Maribor, izmerila hitrost vozniku osebnega avtomobila znamke Audi. Voznik belega Audi-ja je na delu Ptujske ceste, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom 70 km/h, vozil s hitrostjo 132 km/h, kar je za 62 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje.

Voznik je vozil s hitrostjo 138 km/h

Z Audijem v naselju vozil s hitrostjo 138 km/h


Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

"Policisti znova, kot že prevečkrat doslej voznike opozarjamo, da naj vozijo strpno, po prometnih predpisih in hitrost vožnje prilagodijo prometnim in vremenskim razmeram. Policisti s kontinuiranim nadzorom cestnega prometa posebno pozornost namenjamo prav tistim voznikom, ki huje kršijo cestno prometna pravila in s svojo vožnjo ogrožajo sebe in ostale udeležence v prometu, zoper takšne voznike pa, kot je razvidno iz naših obvestil medijem dosledno ukrepamo," so še ob tem sporočili iz PU Maribor.

Voznik BMW-ja je vozil s hitrostjo 127 km/h

V naselju, v neposredni bližini postaje prometne policije, vozil s hitrostjo 127 km/h




Več v Črna kronika