Včasih moraš samo verjeti!

Barbara Pristovnik in Nives Ornik sta zares verjeli... In obrestovalo se je! V to leto sta stopili s čisto svojo pesniško zbirko v rokah. Ostra zima, večna pomlad je njen naslov, ki posebej prija v tem času, ko nas razvajajo skorajda pomladne temperature.

Aleksandra Papež, ponedeljek, 8. februar 2021 ob 09:30
B. L. Pride, foto: Kreativna PiKA

B. L. Pride, foto: Kreativna PiKA

Pesmi Barbare Pristovnik, ki jo bralci poznajo pod psevdonimom B. L. Pride, sedanje učiteljice angleščine in slovenščine na Osnovni šoli Sv. Ana ter pesmi nekdanje učenke prej omenjene šole, Nives Ornik, ki je sedaj že dijakinja prvega letnika Prve gimnazije v Mariboru, so izšle v pesniški zbirki z naslovom Ostra zima, večna pomlad.

Pristovnikova je pod psevdonimom B. L. Pride pred tem izdala že 11 knjig. Zagotovo ste že slišali za mladinski roman Čudežni deček, Zgodbo o Margot in Ulfu, se potopili v fantazijsko-romantični svet serije Brezmejno ali pa obiskali Facebook stran Beyond Life. Za mlado ustvarjalko Nives Ornik pa je ta pesniška zbirka premierni prikaz njenih verzov v javnosti.

Sveta Ana pesniška zbirka
Pesniška zbirka, foto: Aleksandra Papež

Pesniška zbirka je izšla pri založbi Kreativna PiKA, ob 220-letnici šolstva na Sveti Ani v Slovenskih goricah pa je njeno dodatno vrednost prepoznal tudi ravnatelj Osnovne šola Sveta Ana, Boris Mlakar in podprl izdajo.

Nastanek knjige je nehote sprožila Nives Ornik, ki je v preteklem šolskem letu učiteljici v branje zaupala svoje literarno ustvarjanje.

»Naj bodo pesmi v tej zbirki kompas skozi blodnjak srca, vodnik po galaksijah različnih svetov ali preprosto branje, ki tu in tam zažari kot utrinek na nočnem nebu.« sta zbirki na pot zapisali avtorici. Izdajo v nakladi 300 izvodov sta omogočili Občina Sveta Ana in Osnovna šola Sveta Ana.

Pesniška zbirka je celostno delo ustvarjalnih dlani, ki izhajajo iz Sv. Ane. Pesmi je zbrala, uredila in lektorirala učiteljica Mateja Kramberger. Naslovna ilustracija je delo učiteljice likovne umetnosti Metke Beber, ki je k ustvarjanju ob branju pesmi pritegnila še svoje učenke. V pesniški zbirki tako verze spremljajo ilustracije Maruše Fluher, Maje Holer, Klare Kamenar, Eve Krajnc, Laure Krček, Teje Lorber, Vite Peček, Nike Ramšek, Ines Zadravec in Julije Zemljič.

»Včasih moraš samo verjeti - vase in v svoj nasmeh. Nihče ne more vsega imeti - vsak se lahko kdaj izgubi na svojih poteh.« pa naj bo verz iz opisane pesniške zbirke, ki naj nas pospremi v prihodnost.

Pesem – objava B. L. Pride
Pesem – objava B. L. Pride


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje