Virtualne pustne norčije iz Moravskih Toplic

Čeprav aktualne razmere onemogočajo izvedbo tradicionalnega pustnega rajanja na prostem, v TIC Moravske Toplice menijo, da to še ni razlog, da bi bili najmlajši prikrajšani za pravo pustno vzdušje - četudi doma.

Prlekija-on.net, petek, 12. februar 2021 ob 10:32
Virtualne pustne norčije iz Moravskih Toplic

Virtualne pustne norčije iz Moravskih Toplic

TIC Moravske Toplice je pustno rajanje na prostem letos preselil na splet. Z namenom najmlajšim ponuditi kakovostne pustne vsebine in jim pričarati letošnje posebno pustno doživetje, je pripravil spletni dogodek Virtualne norčije iz Moravskih Toplic, ki bo zajemal obilico pustnih zabavnih, poučnih, ustvarjalnih in uporabnih video vsebin, od učenja pustne poslikave obraza, pustnih plesov, izdelave pustne maske iz nerabnih materialov, peke krofov, izbora fotografije naj pustnega vzdušja pri pripravi krofov, do obujanja spominov na nekoč. Niso pozabili niti na nagrade. Organizator želi občinstvo oziroma sledilce povabiti k interakciji, da soustvarjajo pustne vsebine na spletu. Pustne video vsebine bodo sledilcem na ogled v tednu med 10. in 16. februarjem 2021 na Facebook in Instagram strani TIC Moravske Toplice.

Čeprav aktualne razmere onemogočajo izvedbo tradicionalnega pustnega rajanja na prostem, v TIC Moravske Toplice menijo, da to še ni razlog, da bi bili najmlajši prikrajšani za pravo pustno vzdušje - četudi doma.

Pustni nasveti za najmlajše

Z namenom nagovoriti prav najmlajše občinstvo je TIC Moravske Toplice k sodelovanju povabil Mišo Zečević, ki je že velikokrat kot odlična pustna in plesna animatorka soustvarjala pustne prireditve na prostem v središču Moravskih Toplic. Tokrat so v sodelovanju nastale številne video vsebine, ki spodbujajo najmlajše k ustvarjalnemu doživetju pusta in jim svetujejo, kako si ustvarijo pustno poslikavo obraza in se prelevijo v najljubšega pravljičnega ali risanega junaka. Na ogled bodo pustni plesi s koreografijo. Med drugim vas bodo spodbujali, da doma spečete krofe, nato pa pošljete fotografijo krofov, pri kateri bo največ štelo pustno ustvarjalno vzdušje ob peki.

Ker je občina Moravske Toplice zelena destinacija in nosilka znaka Slovenia Green, so se spomnili tudi na problematiko zavrženega tekstila in v okviru virtualnega pustovanja poudarili, kako na enostaven in preprost način lahko sami izdelate pustni kostum doma tudi iz različnih materialov, ki jih najdete doma.

Obujanje pustnih šeg

Ker se je v preteklih letih zvrstilo že 17 pustnih rajanj na prostem, bodo ob tej priložnosti virtualno obujali spomine na TIC-ova pretekla pustovanja. Ob tem se jim bo pridružil Mali rijtar (Janez Fartelj, član Kulturno-turističnega društva Mali rijtar Tešanovci), ki bo predstavil pustne šege v stilu »kak je inda fajn bilau« in bo z vami obudil spomin na tradicijo snovanja skupinske maske in udejstvovanje članov KTD Tešanovci na pustnih prireditvah, kjer so večkrat zapored prejeli prvo nagrado za najlepšo in najbolj izvirno skupinsko masko.

K soustvarjanju vsebin v okviru pustovanja na spletu je TIC Moravske Toplice povabil krajane, šolarje in otroke vrtcev iz občine Moravske Toplice.

Nagrade za najlepše maske

Tudi v prilagojeni različici pustovanja organizator ni pozabil na nagrade, ki si jih bodo prislužile (fotografije) treh najlepših posamičnih in treh najlepših družinskih mask. Nagrajena bo tudi naj fotografija krofa (fotografija iz kuhinje z najbolj pristnim pustnim doživetjem ob peki krofa).

Generalni sponzor virtualnega pustovanja je Občina Moravske Toplice, ki je prispevala denarne nagrade. TIC Moravske Toplice se zahvaljuje tudi Založbi Epistola za dovoljenje pri objavi pravljice Kako je bila pregnana zima.

Vstopili smo v teden virtualnih pustnih in norčavih, zabavnih ter vihravih vsebin. Vabljeni k ogledu le-teh in še posebej vas spodbujamo, da nam pošljete fotografije/videoposnetke vaše najlepše maske, pa tudi drugih vsebin, s katerimi vas bomo nagovorili v video vsebinah na FB in IG strani TIC Moravske Toplice.

Vstopite v pustne zgodbe in bodite del pustnega dogajanja.



Več v Družabno