Testiranje oseb, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga, od naslednjega tedna brezplačno

Iz ZD Ljutomer sporočajo, da bodo za to skupino oseb uvedli dva termina testiranj na teden. Prijave več ne bodo potrebne.

Prlekija-on.net, sobota, 13. februar 2021 ob 10:23
ZD Ljutomer

ZD Ljutomer

V veljavo stopa Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2, s katero se v posebni presejalni program določa tudi osebe, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga. Torej se tem osebam odslej omogoča prednostna obravnava na testiranjih, podobno kot je to urejeno že za zaposlene v zdravstvu, vzgoji in izobraževanju, ipd.

Zato se v ZD Ljutomer prilagajajo tej uredbi na način, da bodo za to skupino testirancev uvedli dva termina na teden in sicer v torek od 14.00 do 16.00 ter v petek od 12.00 do 14.00.

V teh dveh terminih bodo testirancem izdajali tudi pisna potrdila, vsi testiranci pa bodo prejeli tudi SMS sporočilo o rezultatu testa.

Testov za hitro testiranje je v Sloveniji dovolj, pravijo na Ministrstvu za zdravje

Kdo in kdaj se mora testirat in komu se ni treba? Najpogostejša vprašanja in odgovori glede hitrega testiranja.


Še vedno ostaja termin za testiranje splošne populacije in sicer vsak ponedeljek in četrtek od 14.00 do 16.00.

Naročanje na ta testiranja več ni potrebno. V ZD naprošajo edino večje delodajalce, katerih zaposleni bi se katerega od dveh razpisanih testiranj udeležili v večji skupini (20 ali več oseb), da jih o tem predhodno le obvestijo na covid19@zd-lju.si oz. na tel 02 5851 409.

Testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju je zaenkrat predvideno ob nedeljah, vendar se v ZD-ju o tem sproti dogovarjajo z ravnatelji OŠ in vrtcev.

Ob sobotah še vedno poteka testiranje (PCR in s hitrimi testi) samoplačniško. V tem primeru je predhodna prijava na že omenjen kontakt potrebna.

V želji, da vam čim bolj olajšajo trenutno situacijo in pridejo naproti vsem, ki potrebujete potrdila o testiranju, vas iz ZD lepo pozdravljajo in želijo, da kljub vsemu ostanete zdravi.

Odpravlja se omejitev na občine in dovoljene bodo vse trgovinske dejavnosti brez omejitev

To so omejitve, ki se s ponedeljkom sproščajo




Več v Gospodarstvo