Voznica pod močnim vplivom alkohola sedela v vozilu in se ni umaknila s ceste

V vozilu je bila tudi hčerka, ki je jokala. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila voznica osebnega avtomobila pod močnim vplivom alkohola, katera ni želela sodelovati v postopku in se je nedostojno vedla do policistov.

Prlekija-on.net, torek, 23. februar 2021 ob 11:37
Policija

Policija

Včeraj ob 22.29 so policisti PU Murska Sobota prejeli prijavo občanke, da se na cesti med Mursko Soboto in Noršinci v osebnem avtomobilu joče deklica, voznica osebnega avtomobila pa je pod vplivom alkohola in se z vozilom noče umakniti s ceste. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila voznica osebnega avtomobila pod močnim vplivom alkohola, katera ni želela sodelovati v postopku in se je nedostojno vedla do policistov. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega ni opravila po navodilih, zato ji je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonila. V vozilu je bila tudi hčerka, mlajša mladoletnica. Na kraj je bil poklican sorodnik, ki je obe odpeljal domov. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog.

Policisti vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivajo, naj za volan sedejo le trezni. Še posebej odgovorno naj ravnajo pri udeležbi otrok v vozilu. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev.



Več v Črna kronika