Svetovna prvakinja in druščina nazdravili s penino Jeruzalem Ormož

Svetovna prvakinja in celotna ekipa, so se po tekmi zasluženo poveselili ter tudi nazdravili. Za to so s svojo penino poskrbeli pri Jeruzalem Ormož, ki je tudi uradni vinar Smučarske zveze Slovenije.

Prlekija-on.net, petek, 26. februar 2021 ob 15:03
Na zdravje velikemu uspehu, foto: Smučarska zveza Slovenije

Na zdravje velikemu uspehu, foto: Smučarska zveza Slovenije

Četrtek je na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Oberstdorfu bil zgodovinski dan za Slovenijo, saj je Ema Klinec na srednji skakalnici pod Senčno goro postala svetovna prvakinja. Še pred tem je Slovenija dobila bronasto kolajno po zaslugi Anamarije Lampič v smučarskih tekih. Uspeh Klinčeve so dopolnile Nika Križnar, ki je bila peta, Jerneja Brecl z devetim mestom in Urša Bogataj, ki je bila 13.

22-letna Ema, ki prihaja iz Poljan nad Škofjo Loko, je s tem osvojila prvo medaljo slovenskih skakalk na velikih tekmovanjih. Druga je bila Norvežanka Maren Lundby, ki je branila naslov, tretja pa Japonka Sara Takanaši.

Svetovna prvakinja in celotna ekipa, so se po tekmi zasluženo poveselili ter tudi nazdravili. Za to so s svojo penino poskrbeli pri Jeruzalem Ormož, ki je tudi uradni vinar Smučarske zveze Slovenije. Čaka pa naše že danes nov pomemben dan, saj se bodo potegovale za novo kolajno in sicer na ekipni tekmi, kjer so v ožjem krogu za zlato. V nedeljo bosta nato dve dekleti nastopili na mešani moštveni preizkušnji, zatem pa bo v sredo prvič na svetovnih prvenstvih izpeljana še ženska tekma na veliki skakalnici.

Ema je prva, Ema je zmagala, Ema je svetovna prvakinja 2021! Prva ženska skakalna medalja, prva zlata in prva za Emo...

Objavil/a SloSki Nordic team dne Četrtek, 25. februar 2021

Hvala Jeruzalem Ormož! P. S.: Svetovna prvakinja pravi, da je jutri še en pomemben dan, tako da hitro spat po slikanju! #sloskiteam #junakizime #oberstdorf2021

Objavil/a SloSki Nordic team dne Četrtek, 25. februar 2021
#oberstdorf2021: Ema Klinec je svetovna prvakinja, 25. februar

[IZJAVA PO TEKMI] Ema Klinec, Nika Križnar, Jerneja Brecl, Urša Bogataj in Zoran Zupančič "Ko so me po tekmi spraševali o občutkih, to težko poveš. Je mešanica vsega skupaj. Koktajl, ki ga ne znam opisati. Ne vem, štrudelj, sataraš, to je vse skupaj. Solze, napetost, smeh..."

Objavil/a SloSki Nordic team dne Četrtek, 25. februar 2021


Več v Šport