Pod vplivom alkohola vozil traktor, kateremu je že leta 2012 potekla veljavnost registracije

Prav tako je voznik v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bil traktor zasežen in izdan plačilni nalog.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. marec 2021 ob 11:54
Vozniku je bil traktor zasežen (simbolična fotografija)

Vozniku je bil traktor zasežen (simbolična fotografija)

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 26. februarja, ob 13.37 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti s elektronskim alkotestom, katerega rezultat je bil pozitiven (0,47 mg alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan/vročen plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 16.10 je patrulja ustavila voznika traktorja, kateremu je že leta 2012 potekla veljavnost registracije. Prav tako je voznik v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti s elektronskim alkotestom, katerega rezultat je bil pozitiven (0,30 mg alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bil traktor zasežen in izdan/vročen plačilni nalog po ZMV in ZPrCP. Zoper voznika bodo na ormoško sodišče podali tudi obdolžilni predlog po ZVoz.

Ob 16.13 so policisti imeli v postopku voznika kolesa s pomožnim motorjem. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti s elektronskim alkotestom, katerega rezultat je bil pozitiven (0,36 mg alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan/vročen plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 16.41 jih je oškodovanec obvestil, da mu je znana oseba odtujila mobilni telefon. Patrulja je evidentirala kaznivo dejanje Tatvine po čl. 204/II KZ-1.

Ob 19.10 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je bil 0.50 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 19.25 so policisti imeli v postopku dve osebi, katerima so proti potrdilu zasegli ročno zviti cigarete s posušenimi zeleno - rjavimi delci. Po pridobljeni analizi, bo zoper obe osebi uveden hitri postopek o prekršku zaradi kršitve Zakona o prometu in proizvodnji s prepovedanimi drogami.

V soboto, 27. februarja, ob 8.30 so obravnavali kršitev sodne prepovedi približevanja določeni osebi, o čemer bodo obveščali pristojne pravosodne organe.

Preko spleta bil ogoljufan

Ob 13.00 so obravnavali kaznivo dejanje Goljufije, kjer je neznani storilec preko spleta ogoljufal prodajalca avtomobilskih pnevmatik za 150 €. Sprejeta prijava, sledi zbiranje obvestil.

V nedeljo, 28. februarja, ob 00.06 so na lokalni cesti kontrolirali voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, rezultat alkotesta je bil 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje ter odrejeno pridržanje po določilih 24. člena ZPrCP. Zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu, zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih pa mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14.14 so bili obveščeni o glasni glasbi. Patrulja je na kraju ugotovila, da občan ima dejansko glasno glasbo. Kršitelja so ustno opozorili po zakonu o varstvu javnega redu in miru.



Več v Črna kronika