Policija išče neznanca, ki je po fasadah risal zelene srčke

Doslej neznani storilec je dejanja izvrševal tako, da je predvsem na fasade objektov, na razne table in po tleh, z zeleno barvo risal grafite.

Prlekija-on.net, četrtek, 4. marec 2021 ob 18:33
Srčki na fasadi, foto: PP Maribor I

Srčki na fasadi, foto: PP Maribor I

Policisti Policijske postaje Maribor I so danes, 4. 3. 2021, v dopoldanskih urah zaznali in obravnavali več kaznivih dejanj Poškodovanje ali uničenje stvari, ki so posebnega kulturnega pomena ali naravne vrednote, po 219. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in več kaznivih dejanj Poškodovanje tuje stvari, po 220. členu istega zakona. Z opisanimi dejanji je bilo oškodovanih več pravnih in fizičnih oseb, ki imajo v lastništvu nepremičnine na območju peš cone v mestu Maribor in v bližnjih ulicah. Doslej neznani storilec je dejanja izvrševal tako, da je predvsem na fasade objektov, na razne table in po tleh, z zeleno barvo risal grafite (zelene srčke). Z dejanjem je fasade in ostalo poškodoval.

Policisti prosijo vse lastnike nepremičnin na tem območju, ki so bili z dejanjem oškodovani, da se zglasijo na Policijski postaji Maribor I, na naslovu Vošnjakova 1, Maribor, ali pošljejo pisno prijavo na e-naslov naslov pp_maribor1.pumb@policija.si.

Obenem policisti prosijo vse, ki bi o tem dejanju ali storilcih karkoli vedeli, da to sporočijo na zapisani e-naslov, na interventno telefonsko številko policije 113, ali pa to sporočijo na anonimni telefon policije 080 1200.

Srčki na fasadi
Srčki na fasadi, foto: PP Maribor I


Več v Črna kronika