Zmagovalec Dirke po Franciji, Tadej Pogačar, bo na dirkah izkusil udobje avtodoma znamke Carthago

Ta izjemen športnik bo odslej na poti s Carthago c-compactlineom I 141 LE Super-Lightweight. Poleg Tadeja in njegove družine pa bo avtodom uporabljala tudi mlada kolesarska ekipa Pogi Team, katera je bila na Tadejevo pobudo ustanovljena v letošnjem letu in združuje preko 100 mladih kolesarjev.

Prlekija-on.net, petek, 5. marec 2021 ob 08:24
Tadej Pogačar bo izkusil udobje avtodoma znamke Carthago

Tadej Pogačar bo izkusil udobje avtodoma znamke Carthago

Presenetljiv zmagovalec Dirke po Franciji 2020, Tadej Pogačar, bo Carthagov c-compactline uporabljal kot zvestega spremljevalca, ki bo poskrbel za maksimalno udobje bivanja in sproščanja po njegovih dirkah. Nekaj vzporednic mladega kolesarskega zvezdnika in Carthagovega vozila predstavlja dejstvo, da sta oba uspešno zakorakala v leto 2021. Pogačar je zmagovalec pravkar zaključene Dirke po Združenih arabskih emiratih, kar je odličen uvod v šampionski začetek sezone 2021, Carthago je leto začel kot dobitnik prestižne nagrade za inovacije "European Innovation Award". Izpostavimo lahko še eno skupno točko zmagovalne dvojice: Slovenija je domovina tako Tadeja Pogačarja, kot tudi Carthago c-compactlinea.

Zmagovalna dvojica: zmagovalec Tour de Francea in znamka avtodomov s statusom zmagovalca

Vrhunski športnik in vrhunski avtodom iz Slovenije se odlično dopolnjujeta. Vzhajajoča kolesarska zvezda Tadej Pogačar vzbuja svetovno pozornost že od leta 2019. Zmaga na Dirki po Kaliforniji ter odlično skupno tretje mesto na prvem Grand Touru v španski La Vuelti sta pomemben doprinos k odličnim rezultatom v zgodovini slovenskega kolesarstva. Pomemben mejnik tega mladega športnika predstavlja leto 2020, ko je presenetil z zmago, s fascinantnim nastopom na predzadnji kolesarski etapi na Dirki po Franciji. S komaj 21 leti je postal drugi najmlajši zmagovalec v zgodovini te legendarne dirke.

Ciljna usmerjenost v nove podvige je prav tako značilnost vrhunske blagovne znamke Carthago, ki je na trgu znana kot serijski prejemnik številnih prestižnih nagrad, med katere sodita večkraten naziv za avtodom leta ter evropska nagrada za inovacije.

Carthago in Tadej Pogačar

Carthago c-compactline: vrhunsko vozilo za maksimalno potovalno udobje za športnika svetovnega kova

Še en omembe vreden mejnik za oba je leto 2008: Tadej Pogačar prvič nastopi na dirki, iz nove tovarne Carthago v Odrancih se na pot zapelje prvi avtodom. Danes je slovenska tovarna nosilni steber Carthago skupine, proizvajalca vodilne evropske znamke vrhunskih avtodomov. Tadej Pogačar prevzema podobno pomembno vlogo v mednarodnem kolesarstvu.

Ta izjemen športnik bo odslej na poti s Carthago c-compactlineom I 141 LE Super-Lightweight. Poleg Tadeja in njegove družine pa bo avtodom uporabljala tudi mlada kolesarska ekipa Pogi Team, katera je bila na Tadejevo pobudo ustanovljena v letošnjem letu in združuje preko 100 mladih kolesarjev.

Integrirani avtodom prefinjenih linij, dovršene tehnike in tehnologije je pisan na kožo izjemnemu športniku Tadeju Pogačarju. Tako kot dirkalna kolesa se vozilo ponaša s super lahko konstrukcijo, ki zagotavlja odlično stabilnost pri vožnji.

Carthago in Tadej Pogačar

Pri počitku po napornih dirkah bo Tadej lahko uporabljal udobno ležišče z veliko posteljo, ki je opremljena z nadstandardno vzmetnico. Nad šofersko kabino se nahaja dvižna postelja, ki prav tako ponuja udobje, ki ga pričakujejo premium uporabniki. Omeniti velja tudi sodobno opremljeno kuhinjo z vso opremo, ki vključuje tudi avtomat za kavo. V prednjem delu avtodoma je uporabniku na voljo udobna L-sedežna klop in dodaten fotelj z visokokakovostnim oblazinjenjem.

Osvežitev po dirki ponuja po velikosti prilagodljiva prostorna kopalnica. Oblačila in vsa ostala oprema se lahko hranijo v funkcionalno razporejenih omarah ter dodatnih izoliranih talnih odlagalnih prostorih, ki so dostopni od zunaj kakor tudi iz bivalnega prostora. Za varno hrambo koles poskrbi prostorna garaža vozila, ki je dostopna z obeh strani.

Po predaji vozila bo za brezhibno delovanje avtodoma Tadeja Pogačarja skrbel Carthagov poslovni partner, t.j. podjetje Robeta iz Slovenj Gradca.

Carthago in Tadej Pogačar

Pričakovani vrhunec kolesarskega leta 2021 bo ponovno Tour de France

Tadej Pogačar ima velike načrte za sezono 2021. Na sporedu so številne klasične dirke. Vrhunec kolesarske sezone bo spet Tour de France, ki bo na sporedu od 26. junija do 18. julija.

Za njegovo bivanje v času tekmovanja je že poskrbljeno. Kot zvest spremljevalec mu bo udobje ponujal Carthagov c-compactline.Več v Gospodarstvo