Vozilo odbilo preko varovalne ograje, štiri osebe so se huje poškodovale

Vozilo je vrglo preko ograje na nasprotno smerno vozišče. Tam je vanj trčil voznik manjšega tovornega vozila, ki je pravilno vozil proti Murski Soboti, takoj zatem pa še večje tovorno vozilo, ki je prav tako vozilo proti Murski Soboti.

Prlekija-on.net, petek, 12. marec 2021 ob 11:15
Prometna nesreča, foto PGD Gornja Radgona

Prometna nesreča, foto PGD Gornja Radgona

V petek, 12. marca, ob 5.29 so na pomurski avtocesti pred predorom Cenkova, smer Maribor - Murska Sobota, trčili tovorno in dve kombinirani vozili. Gasilci JZ GB Maribor ter PGD Gornja Radgona in Murska Sobota so s tehničnim posegom rešili dve ukleščeni osebi. Tri osebe so bile prepeljane v UKC Maribor, ena pa v SB Murska Sobota.

Gasilci JZ GB Maribor so iz poškodovanega rezervoarja na tovornem vozilu prečrpali okoli 150 litrov goriva v ustrezno nadomestno posodo. Posipali in nevtralizirali so tudi vse razlite tekočine, ki so po odstranjevanju vozila ostale na cestišču.

Avtocesta A5, Maribor - Lendava, priključek Sv. Trojica - predor Cenkova v smeri Murske Sobote, je bila popolnoma zaprta, pozneje je nekaj časa bil zaprt še prehitevalni pas. Prehitevalni pas je bil zaprt tudi v smeri proti Mariboru.

Avtocesta je zaprta

Zaradi prometne nesreče popolna zapora avtoceste


Vozilo odbilo preko varovalne ograje, kjer je trčilo še v dve vozili

S PU Maribor pa so popoldan sporočili, da so ob 5.31, bili obveščeni, da je na pomurski avtocesti, A5, pri predoru Cenkova, prišlo do prometne nesreče. V prometni nesreči je bilo udeleženo kombinirano vozilo, ki je vozilo proti Mariboru. Voznik je med vožnjo trčil v desno varovalno ograjo. Od tam ga je odbilo v levo, kjer je trčil v levo varovalno ograjo, nato pa ga je preko nje vrglo na nasprotno smerno vozišče. Tam je vanj trčil voznik manjšega tovornega vozila, ki je pravilno vozil proti Murski Soboti, takoj zatem pa še večje tovorno vozilo, ki je prav tako vozilo proti Murski Soboti. Slednje se je po trčenju prevrnilo preko vmesne odbojne ograje na nasprotno smerno vozišče. Voznik slednjega vozila je ostal v vozilu ukleščen in so ga iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci.

V nesreči so štiri osebe utrpele hude telesne poškodbe, dve pa lažje. Hudo telesno sta se poškodovala povzročitelj prometne nesreče, dva njegova sopotnika in voznik večjega tovornega vozila, lažje pa en potnik v kombiniranem vozilu in voznik manjšega tovornega vozila.

Tri poškodovane so z reševalnimi vozili prepeljali v UKC Maribor, tri pa v SB Rakičan.

Policisti prometno nesrečo še vedno preiskujejo. Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta za ves promet zaprta v obe smeri do 10.15. Takrat so za promet sprostili oba vozna pasova, avtocesto pa so popolnoma odprli ob 10.45.

Nesreče v cestnem prometu 12.03.2021 5:29 Ob 5.29 so na Pomurski avtocesti pred predorom Cenkova, smer Maribor – Murska...

Objavil/a PGD Gornja Radgona dne Četrtek, 11. marec 2021
Objavil/a LeeOn Mufek dne Četrtek, 11. marec 2021


Več v Črna kronika