Ribiči RD Ljutomer in delavci Segrapa očistili okolico babinske gramoznice

Letos je čistilno akcijo organiziral direktor Segrapa, Miran Blagovič, tako da so delavci iz Segrapa pobrali smeti, ribiči pa so organizirali kontejner in smeti naložili ter poskrbeli za odvoz.

Prlekija-on.net, sobota, 13. marec 2021 ob 13:371
Čistilna akcija pri gramoznici Babinci

Čistilna akcija pri gramoznici Babinci

Gramoznica Babinci je še vedno aktivna glede izkopa gramoza, kjer podjetje Segrap pridobiva gramoz s pomočjo sodobnega plovnega bagra, izkopani materiali pa so namenjeni izključno za potrebe izgradnje avtoceste na območju Republike Slovenije. Gramoznica pa je tudi zelo priljubljen kraj med ribiči, saj Ribiška družina Ljutomer v gramoznico vsako leto vlaga okoli tono krapov in do sto komadov merskih smučev. Ribiči tako tudi vsako leto marca pripravijo čistilno akcijo in tam poberejo smeti.

Letos je čistilno akcijo organiziral direktor Segrapa, Miran Blagovič, tako da so delavci iz Segrapa pobrali smeti, ribiči pa so organizirali kontejner in smeti naložili ter poskrbeli za odvoz. Kot nam je ob tem povedal ribič RD Ljutomer, Robert Sever iz Ljutomera, so smeti bile grdota tega babinskega bisera. "Hvala gospodu Blagoviču, da je organiziral pobiranje smeti. Ribiči se trudimo za izgled našega bisera in upamo, da ne bo naslednje leto spet isto," nam je ob tem povedal.

Lov na krapa v babinski gramoznici

Takšne »mrcine« plavajo v babinski gramoznici


Vsako leto več obiskovalcev in s tem tudi smeti

Gramoznica je poleti zelo priljubljena tudi pri kopalcih, zato se tam v tem času naberejo velike količine smeti, ki pa jih noben ne odvaža. Žal potem te smeti raznaša veter, nekaj jih konča tudi v gramoznici. Kot nam je ob tem še povedal Robert Sever, bi tu morali posredovati mestni redarji, se kdaj poleti zapeljati tja in ljudi opozarjati, da naj pospravijo za seboj. "Letos je to prvič, da je gospod Blagovič organiziral čiščenje okolice, do sedaj pa smo vedno ribiči RD Ljutomer čistili okolico. Smo zelo veseli odziva, ki so ga letos pokazali," še je povedal ter dodal, da ribiči težavo vidijo predvsem pri kopalcih, ki jih je vsako leto več, s tem tudi več smeti, a za to noben ne poskrbi.

Sedaj ko je okolica gramoznice očiščena, upajo, da bodo obiskovalci bolj skrbeli za red in da se do naslednjega leta okoli gramoznice ne bo ponovno nabralo za cel kontejner smeti...



Več v Gospodarstvo