Žan Kolmanič: Veržej - Maribor - ZDA

Naj vijol'čni trenutki in prehojena pot od obetavnega fanta, ki je prišel iz Veržeja v nogometno šolo NK Maribor, preden je dopolnil 14 let, do novega člana MLS, hitro razvijajočega se in vedno bolj atraktivnega tekmovanja.

Prlekija-on.net, torek, 16. marec 2021 ob 16:29
Žan Kolmanič

Žan Kolmanič

Kot smo že poročali, se po sedmih letih igranja v Ljudskem vrtu za NK Maribor, Žan Kolmanič, ki prihaja iz Veržeja, seli v ZDA. Odhaja v Austin FC v Major League Soccer, dogovor pa je bil sklenjen prav na Žanov 21. rojstni dan. Žanova nogometna zgodba se je začela v NK Veržej, kjer je med drugim bil najboljši strelec in kapetan ekipe U-15. Iz Veržeja je nato prestopil v NK Maribor, po sedmih letih Ljudskega vrta pa odhaja v ZDA.

Žan Kolmanič zapušča Ljudski vrt in se seli v ZDA

Žan Kolmanič se iz Maribora seli v ZDA k ekipi Austin FC


Tekma proti Kopru, 47. v članski konkurenci, je bila zadnja v vijoličastem za mladega slovenskega reprezentanta. Pred selitvijo v ZDA ga še čaka nastop na UEFA evropskem prvenstvu do 21 let, ob slovesu od Ljudskega vrta pa so se pri NK Maribor spomnili naj vijol'čnih trenutkov in prehojene poti od obetavnega fanta, ki je prišel iz Veržeja v nogometno šolo NK Maribor, preden je dopolnil 14 let, do novega člana MLS, hitro razvijajočega se in vedno bolj atraktivnega tekmovanja.

Naj vijol'čnim Žanovim trenutkom lahko prisluhnete v videu.



Več v Šport