Zajela nas je ploha. Vmes tudi padavine, ki niso tako pogoste.

Med dežjem je padalo babje pšeno. Pri tem gre za povsem naraven pojav, ki ga sicer vidimo redkeje.

Prlekija-on.net, sreda, 17. marec 2021 ob 16:41
Babje pšeno v Ljutomeru

Babje pšeno v Ljutomeru

V sredo popoldan so ponekod po Sloveniji nastale kratkotrajne deževne plohe, v Ljutomeru je vmes padalo tudi babje pšeno. Babje pšeno je padavina v obliki drobnih belih neprozornih gostih okroglih zrn s premerom od 1 do 5 mm, ki so brez ledenega oklepa. Pri padcu na trdo podlago odskakujejo in se razletijo. Ponekod je ob tem tudi pobelilo tla, a so zrnca hitro izginila, saj je v tem času bilo okoli 10 °C, med ploho se je sicer zaradi vetra ohladilo za nekaj stopinj. Po plohi se je hitro zjasnilo in posijalo je sonce.

Pri tem gre za povsem naraven pojav, ki ga sicer vidimo redkeje.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo popoldne delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo kratkotrajne plohe. Ponekod bo pihal severni veter. Temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 13 °C.

V četrtek bo spremenljivo oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Ponekod bo pihal severni do vzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 4 do 8, na Primorskem do okoli 11 °C.

V petek bo dokaj sončno, zjutraj bo ponekod v osrednjih krajih nizka oblačnost. Popoldne bodo posamezne kratkotrajne plohe. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. V soboto bo na Primorskem zmerno, drugod pretežno oblačno in večinoma suho. Severovzhodni veter in burja se bosta okrepila.



Več v Narava