Ugotovljenih 297 kršitev neuporabe varnostnih pasov in štiri kršitve prevoza otrok brez ustreznih zadrževalnih sistemov

Ugotovljenih je bilo tudi 197 kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo.

Prlekija-on.net, sobota, 20. marec 2021 ob 19:48
Varnostni pas je vez z življenjem

Varnostni pas je vez z življenjem

Minuli teden se je zaključila preventivna akcija Varnostni pas, s katero so policisti, skupaj z Javno agencijo RS za varnost v prometu, spodbujali k varnemu pripenjanju v vozilih.

Med 8. in 14. marcem 2021 so tako tudi mariborski policisti izvajali poostrene aktivnosti, s poudarkom na nadzoru uporabe varnostnih pasov v cestnem prometu ter uporabi ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok. Pri tem so ugotavljali tudi druge kršitve cestno-prometnih predpisov, ki vplivajo na varnost cestnega prometa, predvsem nepravilno uporabo naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo.

Med izvajanjem poostrenih aktivnosti je bilo pri nadzoru cestnega prometa na območju PU Maribor ugotovljenih 297 kršitev neuporabe varnostnih pasov in 4 kršitve prevoza otrok brez ustreznih zadrževalnih sistemov, ugotovljenih pa je bilo tudi 197 kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo. Zaradi navedenih kršitev je bilo kršiteljem izrečenih 386 glob, 112 kršiteljev pa je bilo opozorjenih.

Glavni cilj akcije je bil povečati uporabo varnostnega pasu tako pri voznikih kot ostalih sopotnikih in zmanjšati število mrtvih ter telesno poškodovanih v prometnih nesrečah. Varnostni pas je namreč še vedno najpomembnejša varnostna naprava v vozilu, s katero lahko v veliko primerih preprečimo najhujše posledice.



Več v Črna kronika