Oranžno opozorilo: na vzhodu sunki severnega vetra do 80 km/h

V ponedeljek piha okrepljen severni veter, ki je najbolj izrazit pod Karavankami in v vzhodni Sloveniji. Najmočnejši sunki bodo med 70 in 80 km/h.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. marec 2021 ob 10:12
Najmočnejši sunki bodo med 70 in 80 km/h

Najmočnejši sunki bodo med 70 in 80 km/h

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo v ponedeljek sprva pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 13 °C. Arso je izdal tudi oranžno opozorilo, saj bo v ponedeljek pihal okrepljen severni veter, ki bo najbolj izrazit pod Karavankami in v vzhodni Sloveniji. Najmočnejši sunki bodo med 70 in 80 km/h.

Sneg v Prlekiji

Na prvi pomladni dan nas je pobelil sneg


V torek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, ki je bo več v vzhodnih krajih. Pihal bo severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 1, najvišje dnevne od 6 do 12 °C.

V sredo bo v vzhodnih krajih zmerno do pretežno oblačno, drugod pa pretežno jasno. Pihal bo šibak veter severnih smeri. V četrtek bo pretežno jasno, nekaj oblačnosti bo le na severovzhodu. Postopno bo topleje.

Oranžni alarm
V ponedeljek velja oranžni alarm, vir: Arso


Več v Narava