Pojav okužbe s COVID-19 pri stanovalki doma upokojencev, ki je bila že cepljena z dvema odmerkoma

Prvi odmerek je prejela konec meseca decembra 2020, drugi odmerek pa januarja 2021. A je v začetku marca bila na zdravljenju, nato pa so se pojavili znaki značilni za COVID-19.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. marec 2021 ob 16:09
Prvi odmerek je stanovalka prejela konec meseca decembra 2020, drugi odmerek pa januarja 2021

Prvi odmerek je stanovalka prejela konec meseca decembra 2020, drugi odmerek pa januarja 2021

Iz Doma upokojencev Ptuj so danes sporočili, da so v ponedeljek, 22. marca, v enoti Kidričevo ponovno zabeležili okužbo s COVID-19. "Gre za stanovalko, ki je bila cepljena z dvema odmerkoma cepiva Pfaizer Biontech. Prvi odmerek je prejela konec meseca decembra 2020, drugi odmerek pa januarja 2021. V tednu med 5. 3. in 11. 3. 2021 je bila na zdravljenju v bolnišnici. Po enem tednu bivanja v Domu, so se pojavili znaki značilni za COVID-19. Zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja je bila odpeljana v bolnišnico Ptuj, kjer se zdravi na COVID oddelku. Etažo, kjer je omenjena stanovalka bivala, smo uredili v sivo cono, kar pomeni, da se stanovalci tam zadržujejo v sobah in bodo testirani v skladu s protokolom prvi, četrti in osmi dan po zaznani okužbi," so ob tem sporočili.

Ob tem še sporočajo, da so obiski v enoti še naprej možni ob doslednem upoštevanju predpisanih ukrepih in v za to namenjenih prostorih. Obiskovalce prosijo, da dosledno upoštevajo ukrepe za preprečevanje širjenja virusa.

Pozitivni primeri po občinah v zadnjih 7 dneh

COVID-19: Aktualno stanje po občinah in regijah


DSO Ptuj


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Črna kronika