Večnamenska športna dvorana ob OŠ Gornja Radgona dobiva svojo podobo

Gradbena dela na Večnamenski športni dvorani pri OŠ Gornja Radgona potekajo nemoteno.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. marec 2021 ob 19:18
VŠD pri OŠ Gornja Radgona, foto: Občina Gornja Radgona

VŠD pri OŠ Gornja Radgona, foto: Občina Gornja Radgona

Kljub epidemiji in z njo povezanimi ukrepi, gradbena dela na Večnamenski športni dvorani pri OŠ Gornja Radgona potekajo nemoteno, sporočajo z Občine Gornja Radgona. Dvorana te dni že dobiva svoje obrise, kar jih veseli in jim vliva dodatno energijo za delo v prihodnje. Dela, tako na stari kakor novi telovadnici, potekajo vzporedno in po terminskem planu. Stara telovadnica je z betonsko ploščo že razdeljena na dve etaži, ruši se obstoječi strop in izvaja opaž za stropno ploščo. Na prehodu iz stare telovadnice v novi del so že zgrajene tribune. Na betonski plošči nove dvorane se je v mesecu januarju začela postavitev kovinske konstrukcije, izvaja pa se tudi meteorna kanalizacija.

Idejna zasnova VŠD Gornja Radgona

Tako bo videti večnamenska športna dvorana ob OŠ Gornja Radgona


VŠD pri OŠ Gornja Radgona
VŠD pri OŠ Gornja Radgona, foto: Občina Gornja Radgona

Občina Gornja Radgona vodi vse postopke izvedbe javnega naročila za opremo dvorane, ves čas pa se iščejo še dodatne možnosti črpanja sredstev iz naslova različnih razpisov. Predenj so se učenci podružnične šole dr. Janka Šlebingerja in učenci nižjih razredov matične šole vrnili v šolske klopi, je bilo nujno potrebno poskrbeti tudi za njihov varen prihod do šole. Šolarji sedaj v šolo varno in nemoteno vstopajo, in na občini verjamejo, da ob tem z navdušenjem spremljajo tudi dogajanje na gradbišču dvorane, ki jim bo z odličnimi pogoji za njihovo gibanje in druženje, prinesla obilo zadovoljstva in veselja.

Dvorana bo zadovoljevala standarde prvoligaških športov

Nova dvorana bo zadovoljevala standarde in normative šolskega športa ter, predvsem po površinah, standarde in normative za 1. državno ligo naslednjih športov: rokomet, odbojka, futsal in košarka. Poleg omenjenih se bodo v dvorani lahko izvajale še številne druge športne panoge. Postavljena bo tudi plezalna stena, predvidene so tribune s 530 sedeži.

Površina večnamenske športne dvorane (novogradnja) znaša 1.429,30 m2, površina rekonstruirane obstoječe šolske telovadnice, kjer bodo spremljajoči prostori nove dvorane - v dveh etažah pa znaša 1.562,36 m2 - skupaj torej 2.991,66 m2.

Postopoma objavljamo vsebine, katere boste občani lahko prebrali tudi v prihajajočem občinskem glasilu - v kratkem. ...

Objavil/a Občina Gornja Radgona dne Četrtek, 04. marec 2021
Položitev temeljnega kamna, foto: Občina Gornja Radgona

Položili temeljni kamen ob pričetku gradnje Večnamenske športne dvorane ob OŠ Gornja Radgona
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo