Ormoški policisti med vikendom obravnavali več alkoholiziranih voznikov

Na območju Središča ob Dravi so prijeli tudi 18 tujcev, 10 jih je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. marec 2021 ob 08:32
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 26. marca, ob 16.39 je patrulja na lokalni cesti v naselju Obrež ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven (0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja ter odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s obdolžilnim predlogom poslano na okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 18.13 je patrulja na regionalni cesti v naselju Žerovinci ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven (0,30 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 22.40 so na območju Središča ob Dravi prijeli 18 tujcev, kateri so nedovoljeno prestopili državno mejo. Po končanem postopku so 8 tujcev predali hrvaškim varnostnim organom, 10 tujcev pa je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom Ljubljana.

Izsledili so skupino 18 tujcev, 8 državljanov Afganistana, 7 državljanov Egipta in 3 državljane Iraka

V Središču ob Dravi izsledili skupino 18 tujcev


V nedeljo, 28. marca, ob 11.13 jih je ekipa NMP ZD Ormož obvestila o poškodovani starejši osebi v naselju Kajžar. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je osebi v drvarnici nenadoma postalo slabo in je padla na tla, ter se pri tem lahko telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v ptujsko bolnišnico. O dogodku je bil obveščen sorodnik, sledi poročilo na pristojno ODT.

Ob 14.55 je patrulja v Ormožu na Vrazovi ulici ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven (0,39 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog po ZPrCP.



Več v Črna kronika