Pomagajte zemljevid Slovenije obarvati v zeleno barvo!

Do 30. marca 2021 so »osvojili« že 75 slovenskih občin (od 212), kar je dobrih 35%.

Prlekija-on.net, sreda, 31. marec 2021 ob 08:11
Do 30. marca 2021 so »osvojili« že 75 slovenskih občin (od 212), kar je dobrih 35%.

Do 30. marca 2021 so »osvojili« že 75 slovenskih občin (od 212), kar je dobrih 35%.

Pomagajte Športni zvezi Ljutomer zemljevid Slovenije obarvati v zeleno barvo! Z njo namreč obarvajo občine v katerih so vsi sledilci do sedaj "športali" in prispevali minute v Facebook skupino Minute za šport. Do 30. marca 2021 so »osvojili« že 75 slovenskih občin (od 212), kar je dobrih 35%.

Čeprav nam trenutni vladni ukrepi močno otežujejo ukvarjanje s športom, kot smo ga bili vajeni, pa vseeno lahko marsikaj sami postorimo za boljše počutje in okrepitev imunskega sistema.

Tudi v pomladnih mesecih ne smemo pozabiti na telesno aktivnost, na vadbo, na šport. Vsekakor v teh razmerah prija kak sprehod, pohod, kolesarjenje ali tek v naravi. Morda pa vaje za moč doma v sobi, skupinska vadba v telovadnici, tekma, trening, ura športne vzgoje v vrtcu ali šoli...

Zato nagovarjamo širšo populacijo vseh starosti, da si prav vsak dan vzamete nekaj minut za šport, za vadbo, za trening, za sprehod...

Priporočljivo je, da smo vsak dan športno aktivni vsaj 30-60 minut.

V skupini poimenovani "Minute za šport", ki ima že preko 1.800 članov, zbiramo skupno število minut, ki jih porabite za vadbo. Akcija traja že od 10. decembra 2021, zaključi pa se s koncem razglasitve epidemije.

Statistika zadnjih 14 dni udeleženci
Statistika zadnjih 14 dni - udeleženci

Hvala vsem, ki že objavljate minute v skupino Minute za šport, da ste promotorji rednega telesnega gibanja, da ste motivatorji, ki ste s svojimi objavami že marsikoga prepričali k telesni aktivnosti in na koncu, da s svojimi aktivnostmi skrbite za svoje telesno pripravljenost, za zdravje in dobro počutje.

Naše dnevno povprečje od pričetka akcije znaša kar 17.057,5 minut športne vadbe od povprečno 236,6 udeležencev. Skupaj smo v 110 dneh zbrali kar 1.893.349 minut športne vadbe!

Skupna statistika - udeleženci
Skupna statistika - udeleženci

Kdo lahko sodeluje?
PRAV VSAK!
Naj bo to sprehod v naravi, tek, kolesarjenje, vaje za moč, trening v športni dvorani, ura športne vzgoje, športna aktivnost v vrtcu...

Kako lahko sodelujem?
V skupino naloži fotografijo ali kratek video iz vaše vadbe, zraven pa zapiši za kako vadbo gre in število skupnih minut vadbe.

Npr:
Miha, Jure in Ana
vaje za moč
3 x 30 min = 90 minut

Seštevale se bodo vse minute od vseh sodelujočih.

Skupna statistika - minute
Skupna statistika - minute

Nač CILJ?
Zbrati povprečno 20.000 minut dnevno!
Prispevati minute iz vseh slovenskih občin (212)!

Nam bo uspelo?

Prispevaj minute tudi ti!

Na vsakih 14 dni bomo izmed vseh sodelujočih izžrebali nagrajence, kateri bodo prejeli spominska darila. Do tega trenutka smo, tudi s pomočjo donatorjev, nagradili že 92 srečnežev.

OMEJITEV NI!

Statistika zadnjih 14 dni - minute
Statistika zadnjih 14 dni - minute

Povabimo v skupino »Minute za šport« čim večje število udeležencev iz vseh koncev Slovenije, da pobarvamo celi zemljevid v zeleno barvo!
Verjamemo, da je zelena barva zemljevida v teh časih mnogo lepša kot rumena, oranžna, rdeča ali celo črna.

Vsaka minuta šteje!
Bojše nekej kak pa nič!

Športna zveza Ljutomer

Osvojene občine 30.3.
Osvojene občine 30.3.


Več v Šport