V Ljutomeru so se ponovno pojavili grafiti proti predsedniku vlade

Zid, katerega so lani zaradi številnih grafitov prebarvali, je spet popisan...

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. april 2021 ob 18:24
Zid, ki so ga lani prebarvali, je spet popisan

Zid, ki so ga lani prebarvali, je spet popisan

Že lani maja so se po Sloveniji množično začeli pojavljati grafiti, ki so bili uperjeni proti aktualni vladi in še posebej proti predsedniku vlade RS, Janezu Janši. Lani so bili grafiti z Janševo podobo in napisi, ki so bili uperjeni proti njemu, poslikani po steni podvoza mimo pločnika in kolesarske steze na Jeruzalemski cesti v Ljutomeru. Te grafite in še številne druge, ki so v preteklih letih tam nastali, so novembra prebarvali s sivo barvo. V minulih dneh pa je neznanec oz. so neznanci ponovno popisali to steno, saj smo tam spet opazili grafite proti Janši.

Grafiti proti Janši v Ljutomeru

Grafiti proti Janezu Janši so se pojavili tudi v Ljutomeru


Grafiti z enako vsebino pa so se tokrat pojavili še vsaj na dveh mestih v mestu in sicer pri nekdanji tržnici, kjer je stena popisana še s številnimi drugimi grafiti iz prejšnjih let ter v podhodu, ki povezuje nekdanjo tržnico in Glavni trg.

Premier ima tako pri nas očitno goreče nasprotnike, ki so svoje nestrinjanje z njim že drugič delili na tak način na javnih površinah. Za ene so takšni grafiti sporni in primitivni ter imajo avtorje za vandale, drugi spet menijo, da imajo v demokraciji vsi legitimno pravico svoje mnenje izražati na tak način. Se pa seveda s tovrstnim ravnanjem dela škoda na javnih oz. zasebnih površinah...

Grafite so prebarvali

Pri ljutomerskem podvozu prebarvali vse grafite




Več v Črna kronika