V vodo prišla neznana snov, pitje iz javnega vodovoda do nadaljnjega odsvetujejo

Vonj in okus je zaznati predvsem v topli vodi. Iz preventivnih razlogov je uveden ukrep oz. priporočilo, da se pitna voda iz javnega vodovoda do nadaljnjega ne uporablja za pitje.

Prlekija-on.net, sreda, 7. april 2021 ob 23:421
Pitje vode odsvetujejo

Pitje vode odsvetujejo

Javno podjetje Prlekija uporabnike pitne vode v naselju Sovjak, Kraljevci in Grabonoš-vrh obvešča, da so v delu vodovodnega omrežje zaznali vonj in okus vode po lahkohlapnih snoveh, zato predpostavljajo, da je v vodovodno omrežje prišla neznana snov.

"Vonj in okus je zaznati predvsem v topli vodi. Iz preventivnih razlogov je uveden ukrep oz. priporočilo, da se pitna voda iz javnega vodovoda do nadaljnjega ne uporablja za pitje," sporočajo.

Še vedno ne priporočajo, da se pitna voda iz javnega vodovoda uporablja za pitje

Po analizi ugotovili prisotnost aromatskih spojin v pitni vodi


V ta namen je potekalo razdeljevanje embalirane pitne vode že v sredo 7. aprila, vodo pa bodo razdeljevali tudi v četrtek, 8. aprila, od 16.00 do 20.00 ure, pri gasilskem domu v Sovjaku.

"Voda iz javnega vodovoda se lahko uporablja za osebno higieno in gospodinjska opravila. Vse občane naprošamo, v kolikor kar koli vedo o dogodku oz. možnosti vdora onesnaženja v vodovodni sistem, nas naj o tem obvestijo na tel. št. 080 24 26," so še ob tem sporočili iz JP Prlekija.

Policija

Policisti obravnavali kaznivo dejanje onesnaženja pitne vode




Več v Gospodarstvo