V Križevcih se bo izvedla rekonstrukcija dostopne ceste do osnovne šole

V sklopu investicije se bo izvedla rekonstrukcija dotrajane dostopne ceste, uredila se bo tudi površina za pešce in kolesarje ter izvedla novogradnja javne razsvetljave.

Prlekija-on.net, torek, 20. april 2021 ob 09:44
Podpis pogodbe za rekonstrukcija dostopne ceste do OŠ Križevci

Podpis pogodbe za rekonstrukcija dostopne ceste do OŠ Križevci

V ponedeljek, 19. aprila, so v sejni sobi občine Križevci izvedli podpis pogodbe za Rekonstrukcijo ceste do Osnovne šole Križevci. Rekonstrukcija se bo izvedla v času poletnih šolskih počitnic. Občina Križevci je na osnovi zbiranja ponudb izbrala izvajalca gradbenih del, ki bo izvedel rekonstrukcijo cca. 100 metrov dostopne ceste do Osnovne šole Križevci.

Gradbena dela v pogodbeni vrednosti 60.666,67 EUR bo izvedla gospodarska družba AGM Zemljak d.o.o. iz Cvena, ki jo zastopa direktor Zmago Zemljak, nadzor nad investicijo pa bo vršila gospodarska družba AKENING d.o.o. iz Borecev, ki jo zastopa Stanislav Marič. V imenu Občine Križevci je pogodbo podpisal župan, mag. Branko Belec.

V sklopu investicije se bo izvedla rekonstrukcija dotrajane dostopne ceste, uredila se bo tudi površina za pešce in kolesarje ter izvedla novogradnja javne razsvetljave. Širina vozišča bo znašala 4 metre, ob vozišču se bo izvedla asfaltna mulda 0,5 metra, ki bo ločnica med cesto in površino za pešce, ki se bo uredila v nivoju vozišča. Površina za pešce bo široka 1,75 metra.

Rekonstrukcija ceste bo obsegala odstranitev obstoječe asfaltne ceste, hodnika za pešce in robnikov, izvedbo nove voziščne konstrukcije, izvedbo odvodnjavanja ceste, izvedbo novega nosilnega in obrabnega asfaltnega sloja ter izvedbo novogradnje cestne razsvetljave z varčnimi LED sijalkami.

Šlo bo za območje umirjenega prometa.Več v Gospodarstvo

Prodaja se poslovni objekt

Prodaja se večji poslovni objekt z zemljiščem

sobota, 20. april 2024 ob 19:54
Dan odprtih vrat gradu Borl

Z dnevom odprtih vrat ponovno odprli grad Borl

sobota, 20. april 2024 ob 14:24