Prleški poslanec vozil pod vplivom alkohola

Zmago Jelinčič Plemeniti je potrdil, da so ormoški policisti minuli konec tedna na območju Ormoža ustavili poslanca SNS Janija Ivanušo, ki je vozil pod vplivom alkohola. Ivanuša po Jelinčičevih besedah ne bo odstopil kot poslanec.

Prlekija-on.net, sreda, 21. april 2021 ob 18:21
Policisti so ustavili poslanca

Policisti so ustavili poslanca

Vodja poslancev SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je potrdil, da so ormoški policisti minuli konec tedna na območju Ormoža ustavili poslanca SNS Janija Ivanušo, ki je vozil pod vplivom alkohola. Infromacijo o domnevnem dogodku je sicer prvi objavil časnik Večer. Jelinčič je ob tem prepričan, da je šlo za zasedo in maščevanje komandirja policijske postaje Ormož, ki mu je poslanec pred nekaj meseci postavil poslansko vprašanje v zvezi z njegovim delom.

Jelinčič je za STA povedal, da je poslanec imel namen le umakniti avtomobil s prireditvenega prostora in se zatem s taksijem odpeljati domov. Takoj zatem pa ga je po Jelinčičevih navedbah čakala policija. Alkotest je pokazal, da je bil poslanec Ivanuša pod vplivom alkohola, dobil je kazenske točke in bo plačal kazen, je še pojasnil Jelinčič.

Ko vozite, ne pijte alkohola

Policija: Zanikamo navedbo, da je šlo v postopku za maščevanje vodstva policijske postaje.


Jani Ivanuša in Zmago Jelinčič
Jani Ivanuša in Zmago Jelinčič Plemeniti

Ivanuša po Jelinčičevih besedah ne bo odstopil kot poslanec. "Če bi kdo moral odstopiti, bi moralo odstopiti pol poslancev SD, SAB in še kje, ker so naredili celo vrsto škodljivih dejanj za državo," je še dodal za STA.

Ormoški policisti so sicer imeli v minulem vikendu v postopku številne voznike pod vplivom alkohola, tudi voznico začetnico, o čemer smo poročali.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25