Namesto 110, vozil 205 km/h

Po maratonu nadzora hitrosti bodo policisti podali dva obdolžilna predloga na pristojni sodišči, izdali so 496 plačilnih nalogov, 45 voznikov je moralo globo poravnati na kraju, 268 voznikov pa so policisti le opozorili zaradi manjših prekoračitev hitrosti.

Prlekija-on.net, četrtek, 22. april 2021 ob 15:05
46-letni tuj državljani je na avtocesti, kjer je omejitev 110 km/h, vozil s hitrostjo kar 205 km/h, foto: policija

46-letni tuj državljani je na avtocesti, kjer je omejitev 110 km/h, vozil s hitrostjo kar 205 km/h, foto: policija

Policisti so v sredo, 21. aprila, po vsej Sloveniji že sedmo leto zapored izvedli maraton nadzora hitrosti. Kot so napovedali, so nadzor nad prehitrimi vozniki okrepili na skoraj 600 vnaprej napovedanih lokacijah, v aktivnosti pa so vključili več kot 200 policistov. S tem so se priključili večini evropskih policij, ki so včeraj prav tako poostreno nadzirale hitrost.

Največ prekoračitev hitrosti je v naseljih

Aktivnosti, ki jih izvajajo v tem tednu, ko poteka akcija Hitrost, so sicer namenjene predvsem preventivnemu delovanju, kljub vsemu pa so policisti ugotovili naslednje število prekoračitev hitrosti:

  • na avtocestah in hitrih cestah so obravnavali 150 kršitev,
  • na cestah izven naselij 36 kršitev,
  • na cestah v naseljih 625 kršitev.

V zvezi z navedenimi kršitvami bodo policisti podali dva obdolžilna predloga na pristojni sodišči, izdali so 496 plačilnih nalogov, 45 voznikov je moralo globo poravnati na kraju, 268 voznikov pa so policisti le opozorili zaradi manjših prekoračitev hitrosti.

Nekaj najbolj izstopajočih kršitev

Pri večini ugotovljenih kršitev je šlo za prekoračitve hitrosti v naselju do 20 km/h in na avtocestah do 30 km/h, kljub vsemu pa so izstopali nekateri posamezniki:

  • na območju PU Murska Sobota so policisti na avtocesti, kjer je omejitev hitrosti omejena na 110 km/h, obravnavali voznika, ki je vozil 205 km/h,
  • na Goriškem so ustavili voznika motornega kolesa, ki je v naselju (kjer je hitrost omejena na 50 km/h) vozil s hitrostjo 92 km/h,
  • na območju Policijske uprave Celje pa so obravnavali voznika, ki je v naselju Laško vozil s hitrostjo 90 km/h, in drugega voznika, ki je na nevarnem odseku ceste izven naselja Šentjur vozil s hitrostjo 122 km/h.


Več v Črna kronika