Ne veste, kako se lotiti nakupa klimatske naprave? Pomagamo vam!

Ko pritisne vročina, se z odločitvijo za nakup klimatske naprave raziskovanje v resnici šele začne. V pomoč vam bo spodnji zapis.

Oglasno sporočilo, petek, 23. april 2021 ob 12:58
Klimatske naprave

Klimatske naprave

Klima brez zunanje enote ali prenosna klima? Morda so boljše klimatske naprave z montažo in ne tiste, kjer se morate namestitve lotiti sami? Ko pritisne vročina, se z odločitvijo za nakup klimatske naprave raziskovanje v resnici šele začne. V pomoč vam bo spodnji zapis.

Koliko želite plačati?

Najprej razmislite, koliko ste pripravljeni vložiti. Kot pri veliko stvareh, tudi pri izbiri klimatske naprave še kako drži stari dobri pregovor: »Malo denarja, malo muzike!« Žal boste za razmeroma nizko ceno dobili le manj učinkovite klimatske naprave, ki bodo porabile več energije za svoje delovanje in slabše hladile ali ogrevale vaše prostore, vse skupaj pa se lahko kar pošteno pozna na vaši položnici.

Prenosna klima? Vgradna klima? Kaj izbrati?

Pri odločitvi naj vas vodijo specifike prostora, ki ga želite klimatizirati.

Prenosna klima bo energijsko manj učinkovita in tudi glasnejša, a je, če ne gre drugače, praktična začasna rešitev. Primere so za prostore, kjer zaradi oken, cevi ali drugih inštalacij pride v poštev samo klima brez zunanje enote. Vgradne klimatske naprave so v primerjavi s prvimi bistveno bolj zmogljive in posledično vedno pogosteje prva izbira. Predstavljajo stalno rešitev, s katero lahko točno določen prostor ohlajate in ogrevate.

Vgradna klimatska naprava ima notranjo in zunanjo enoto, zato morate pred nakupom razmisliti še o montaži. Se jo boste lotili sami ali jo boste zaupali drugim?

Klimatske naprave

Kako bo z montažo klimatske naprave?

Če želite biti sam svoj mojster, pobrskajte med naborom klimatskih naprav na spletu. A previdno: pred montažo klime je dobro vedeti, kje jo sploh lahko namestite - tako z vidika njenega delovanja, kot tudi z vidika zakonodaje. V pomoč pri tuhtanju kam namestiti klimo, vam je lahko tale članek z nasveti.

Če bi, po drugi strani, namestitev raje prepustili strokovnjakom, bo za vas bolj primeren nakup klimatske naprave z montažo - klime torej, ki ima samo namestitev že vključeno v ceno, za kar najbolj prijetne in brezskrbne poletne dni.

Klimatske naprave



Več v Gospodarstvo