S prostovoljnim delom polepšali postajališče in jedro vasi

Na postajališču, s katerega so pred osmimi leti ponovno dobili povezavo z Mursko Soboto, so polepšali postajališče in jedro vasi, obnovili obstoječi pločnik, položili robnike... Pravijo, vse se da, če se le hoče.

Prlekija-on.net, nedelja, 25. april 2021 ob 12:43
Prenovljeno postajališče na Sp. Krapju

Prenovljeno postajališče na Sp. Krapju

Mineva že osem let, odkar je Karmen Kelenc s Spodnjega Krapja uspela s svojo pobudo, da so po 17 letih znova dobili avtobusno povezavo z Mursko Soboto. Za to je bilo potrebno veliko dela in prizadevanja. Karmen je namreč takrat osebno šla od hiše do hiše ter zbirala potrebne podpise potencialnih vozačev, predvsem dijakov, da je nato ob odobritvi Ministrstva za infrastrukturo, Avtobusni promet Murska Sobota v svojo redno linijo vključil tudi zaselke dela občine Ljutomer, predvsem za krajane Cvena, Krapja in Mote.

A Karmen in vaščani so vedno aktivni, razmišljajo v naprej, kaj bi lahko storili še za boljše življenje lokalne skupnosti. Te dni so tako ponovno s prostovoljnim delom članov PGD Spodnje Krapje ter donatorjev ob upoštevanju vseh ukrepov polepšali postajališče in jedro vasi. Obnovili so obstoječi pločnik ob postajališču, položili robnike, da je sedaj še bolj varno ter tudi lažje za vzdrževanje.

Karmen nam je ob tem povedala, "da bi ob tem rada, da se spomnimo, vidimo, da vsak lahko vse postori in da se vedno samo ne čaka na nekoga. Ampak vsak lahko nekaj doda in postori in je takoj vse lažje."

S tem bi radi dali spodbudo in voljo še drugim, da navdušijo ljudi za delo prostovoljstva. Da se vse da, če se le hoče, kjer se ljudje povežejo med sabo in kaj skupaj postorijo za dobro vseh.

Postajališče Sp. Krapje
Postajališče Sp. Krapje pred osmimi leti, ko so po 17 letih ponovno dobili povezavo z Mursko Soboto
Postavili klopco in koš za odpadke

Vaščani postavili klopco in koš za odpadke




Več v Gospodarstvo