V petih rumenih regijah sprememba za goste nastanitvenih obratov pri strežbi jedi in pijač v notranjosti

Dodatno se z odlokom sprošča število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom.

Prlekija-on.net, sreda, 28. april 2021 ob 21:06
Za goste nastanitvenih obratov se dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti v notranjosti

Za goste nastanitvenih obratov se dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti v notranjosti

Vlada je na seji v sredo z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji v vseh statističnih regijah pod pogojem testa med drugim sprostila nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve in storitve strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja (kot na primer inštrukcije, jezikovne šole, strokovne delavnice).

V t. i. rumenih statističnih regijah Pomurska, Koroška, Osrednjeslovenska, Goriška in Obalno-kraška pa odlok za goste nastanitvenih obratov dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v notranjosti gostinskih obratov, ki so del nastanitvenih obratov, pri čemer je dovoljena strežba jedi in pijač le za mizami (sedeča postrežba), obratovanje nočnih klubov, barov in diskotek pa ni dovoljeno.

Dodatno se z odlokom sprošča število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom: omejitev na 20 m2 na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 20 m2, medtem ko v t. i. oranžnih statističnih regijah Podravska, Savinjska, Zasavska, Posavska, Jugovzhodna Slovenija, Gorenjska in Primorsko-notranjska ostaja število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom enako, kot doslej.

Pri odprtih tržnicah velja omejitev na 10 m2 na posamezno stranko.

Odlok začne veljati 3. maja 2021 in velja do vključno 9. maja 2021.

V t. i. rumenih statističnih regijah Pomurska, Koroška, Osrednjeslovenska, Goriška in Obalno-kraška se za goste...

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Sreda, 28. april 2021


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija