Člani Likovnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici se prvič predstavljajo v novih prostorih

Tradicionalna likovna razstava v počastitev praznika Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Branko Košti, četrtek, 29. april 2021 ob 16:12
Likovna razstava LD Sv. Jurij ob Ščavnici

Likovna razstava LD Sv. Jurij ob Ščavnici

Letošnje praznovanje občinskega praznika Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, katero zaradi znanih ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa, poteka v zelo okrnjeni izvedbi, so člani likovnega društva Sv. Jurij, počastili s tradicionalno likovno razstavo. To je prva razstava v njihovem novem »likovnem ateljeju«, katerega so uredili v prostorih Kmetijske zadruge Radgona – ulica dr. Antona Korošca 19 v Sv. Juriju ob Ščavnici.

S preselitvijo občinske uprave v prostore Kulturnega in upravnega središča, so se prostori, namenjeni likovnikom, močno skrčili in niso zadostovali njihovim potrebam. V iskanju primernih prostorskih pogojev za njihovo delovanje, so na razumevanje naleteli pri direktorju KZ Radgona Danilu Rihtariču, s katerim so se odgovorili za ugoden najem prostorov nad zadružno trgovino v Sv. Juriju. Tako je otvoritev letošnje razstave, ki je v okviru veljavnih predpisov, sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni covid-19, potekala v petek, 23. aprila, predstavljala tudi uradno odprtje novega likovnega ateljeja, kar »za likovnike pomeni pomembno pridobitev, saj se bodo v njem poslej lahko organizirale delavnice, izobraževanja, razstave, služil pa bo predvsem likovnemu ustvarjanju in druženju članov«, je ob otvoritvi poudaril predsednik društva Zdravko Patty. Zahvalil se je tudi vsem razstavljalcem, še posebej pa direktorju KZ Radgona Danilu Rihtariču, »ki je likovnikom prisluhnil in jim velikodušno ponudil vsestransko pomoč«.

Za popestritev dogodka so poskrbeli člani skupine Bosi, ki so predstavili tudi nekaj novih pesmi v prleščini.

Razstava, na kateri razstavljajo Lojze Veberič, Zdravko Dolinšek, Maks Golob, Marko Himelrajh, Nina Jurkovič, Rado Kukovec, Mitja Kurbos, Zdravko Patty, Lidija Pelcl Mes, Mira Petek, Irena Skotnik in Anita Škrlec, bo javnosti na ogled vsak petek med 18h in 21h, do konca junija 2021, v okviru veljavnih predpisov, sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni covid-19.

Spletna različica razstave je dostopna na Facebook strani Likovnega društva.



Več v Kultura in izobraževanje