Prebivalce Ljutomera letos spet prebudila prvomajska budnica

Prvi takti Pihalnega orkestra Ljutomer so zadoneli nekaj minut po 6. uri pred Mestno hišo.

Prlekija-on.net, sobota, 1. maj 2021 ob 19:56
Prvomajska budnica v Ljutomeru

Prvomajska budnica v Ljutomeru

Po lanskoletnem "premoru", so letos po vsej državi ponovno prvomajske budnice zadonele v živo, tudi v Ljutomeru. Letos je budnica sicer potekala nekoliko drugače kot prejšnja leta. Ni bilo tradicionalne vožnje s tovornjakom, godbeniki pa so morali med sabo držati varnostno razdaljo.

Ta tradicija pri nas velja že od leta 1922, ko se prebivalci Ljutomera zbujajo ob zvokih prvomajske budnice, za katero skrbi Kulturno društvo Pihalni orkester Ljutomer, letos tudi s pomočjo PGD Ljutomer. Prvi takti so zadoneli nekaj minut po 6. uri pred Mestno hišo. Godbenike je tam pozdravil podžupan, Niko Miholič, in poudaril, da upa, da letošnja budnica naznanja vrnitev kulture v naša življenja.

Nato so godbeniki in godbenice pot nadaljevali proti župnišču, policijski postaji in naprej po Ljutomeru proti gasilskemu domu. Vso pot jih je spremljalo gasilsko vozilo PGD Ljutomer.

Zadnje koračnice so bile zaigrane pred Zdravstvenim domom Ljutomer in Domom starejših občanov Ljutomer, kjer sta godbenike pričakala direktor ZD Ljutomer, Boštjan Pihlar in direktor DSO Ljutomer, mag. Tomislav Nemec.

Živel 1. maj!



Več v Kultura in izobraževanje