Dva voznika, tudi voznik začetnik, vozila pod vplivom alkohola

Voznikoma je na kraju proti potrdilu začasno bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Prlekija-on.net, sreda, 5. maj 2021 ob 08:02
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v torek, 4. maja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 9.00 so v enoti sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Tatvine. Po zbranih vseh obvestilih bodo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 10.35 so policisti obravnavali dogodek, kjer je oseba zadobila lahke telesne poškodbe. Zadevo so policisti zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 16.35 so policisti odredili pridržanje osebe, ki je v cestnem prometu vozila vozilo pod vplivom psihoaktivnih snovi. Zoper kršitelja bo na Okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Ob 00.40 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.44 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 03.20 je patrulja imela v postopku voznika začetnika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.07 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu začasno bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog po ZPrCP.



Več v Črna kronika