Rekonstruirale se bodo javne poti v Stari Novi vasi in Borecih

Najugodnejšo ponudbo za gradnjo je v obeh primerih oddala gospodarska družba Nograd - Lotmerk d.o.o. iz Ljutomera.

Prlekija-on.net, sreda, 5. maj 2021 ob 08:47
Podpis pogodbe za rekonstrukcija javnih poti v Borecih in Stari Novi vasi

Podpis pogodbe za rekonstrukcija javnih poti v Borecih in Stari Novi vasi

Občina Križevci je na podlagi postopka zbiranja ponudb, izbrala izvajalca gradbenih del za rekonstrukciji javnih poti v Stari Novi vasi in Borecih. V torek, 4. maja, so v sejni sobi Občine Križevci izvedli podpis pogodb.

Najugodnejšo ponudbo za gradnjo je v obeh primerih oddala gospodarska družba Nograd - Lotmerk d.o.o. iz Ljutomera, ki jo zastopa direktor Marko Novak. Rekonstrukcijo JP 724 352 v Stari Novi vasi, bodo izvedli za pogodbeni znesek 41.976,83 EUR z DDV, rekonstrukcija ceste v Borecih pa bo znašala 22.694,90 EUR. Nadzor nad gradnjo bo vršil Inženiring Rajnar, Štefan Rajnar s.p.

Dolžina javne poti, ki je predmet rekonstrukcije v Stari Novi vasi znaša 110 metrov dolžine in do 5 metrov širine, glede na možnosti gradnje ter obsega kompletno rekonstrukcijo in zamenjavo asfalta, izdelavo asfaltne mulde in bankin ter ureditev meteorne kanalizacije in odvodnjavanja.

Odsek ceste, ki je predmet rekonstrukcije v Borecih, znaša 70 metrov dolžine. Na tem odseku se bo prav tako zamenjal asfalt, sanirala meteorna kanalizacija in uredila javna razsvetljava. Gre za javno pot, ki vodi mimo trgovine Mercator do zobozdravnice in veterinarske ambulante.

Uvedba v delo bo potekala prihodnji teden. Dela morajo biti zaključena do konca junija.



Več v Gospodarstvo