Poskusil in zmagal!

Dominik Petko je s svojo avtorsko skladbo Hiding place osvojil prvo mesto na virtualnem šovu Ljubljana ima e-talent.

Aleksandra Papež, četrtek, 6. maj 2021 ob 10:00
Dominik ob klavirju, foto: Karin Petko

Dominik ob klavirju, foto: Karin Petko

Dominik Petko prihaja iz Zavrha, naselja blizu Lenarta, ki slovi po razglednem stolpu in Štupičevi vili, bolj znani kar pod imenom Maistrova vila. S skladbo, ki jo je sam napisal, tako glasbo kot besedilo, posnel klavir in vse vokale ter posneto tudi sam uredil in sproduciral se je prijavil na virtualni šov Ljubljana ima e-talent. S skladbo Hiding place, ki ji lahko prisluhnete v priloženem posnetku, je prepričal tričlansko komisijo - Majo Keuc, Majo Geršak in Boštjana Gorenca-Pižamo.

»Poskusil bom, nimam kaj izgubiti.« je pred prijavo na šov domačim razložil Dominik, ki sicer večkrat svoje glasbeno ustvarjanje posname in ga deli na svojem Youtube kanalu »dmusic« in na Instagramu. Poskusil je in zmagal!

Virtualni šov Ljubljana ima e-talent je organiziral JSKD OI Ljubljana v sodelovanju z ZKD Ljubljana. Na šovu so lahko sodelovali vsi, ki v Ljubljani živijo, se tam udejstvujejo v raznih društvih ali pa se tam izobražujejo. Dominik je kot študent ljubljanske fakultete tako ustrezal.

Po opravljenem študiju klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, čemur je dodal še leto jazz petja, ga je ljubezen do živali in narave pripeljala do študija biologije. »V njegovi sobi je bilo že vse živo - jež, raki, aksolotl, ribe, gekon - in še bi lahko naštevala.« je povedala Dominikova sestra, Karin Petko.

Dominik Petko
Dominik Petko, foto: Karin Petko

Da pa ima Dominik glasbo v krvi, je gotovo zasluga dedka Mirka Lorenčiča, ki je bil dolga leta organist in zborovodja, a je žal pred kratkim preminil. Kljub zahtevnemu študiju, Dominik veliko časa preživi za domačim klavirjem ter ob ostali opremi, ki jo potrebuje, da v zavetju doma nastane dober »komad«.

Ob tem pa Dominik aktivno sodeluje tudi v Mladinski gledališki skupini KTD Selce, kjer je nastopil v uspešni glasbeni predstavi Mamma Mia po naše in odigral glavno vlogo v prav tako glasbeni predstavi Zmenek.



Več v Glasba in film