Pijan voznik ni ustavil na znake policista ter zapeljal v obcestni jarek

Po nekaj 10 metrih je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in trčil v obcestnem jarku.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. maj 2021 ob 08:031
Voznik je zapeljal v jarek

Voznik je zapeljal v jarek

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 7. maja, ob 19.55 so na lokalni cesti ustavljali voznika osebnega avtomobila, kateri ni upošteval znakov policista in nadaljeval vožnjo, ne da bi ustavil. Po nekaj 10 metrih je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in trčil v obcestnem jarku. Med ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0.94 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zaradi neupoštevanja znakov policista in vožnje pod vplivom alkohola bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu, zaradi povzročitve prometne nesreče pa mu je na kraju bil izdan plačilni nalog.

V soboto, 8. maja, ob 21.38 je patrulja imela v postopku voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.36 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je začasno bilo odvzeto vozniško dovoljenje, voznik izključen iz prometa in izdan plačilni nalog.

Prijetih je bilo 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.

Ormoški policisti prijeli državljane Toga, Gane in Čada


Ob 23.23 so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije, do katere je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Udeležencu je na kraju bil izdan plačilni nalog.

Ob 02.50 so policisti pri ilegalnem prehodu državne meje prijeli tri tujce in sicer državljane Čada, Gane in Toga. Po končanem postopku so vsi trije tujci bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo, 9. maja, ob 14.10 so v Cvetkovcih v cestnem prometu ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, na okrajno sodišče bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.



Več v Črna kronika