Voznik šolskega avtobusa že zjutraj vozil pod vplivom alkohola in trčil v nadstrešek

Voznik šolskega avtobusa je namreč pri premiku vozila zadel v streho tam postavljenega avtobusnega nadstreška, ter poškodoval avtobus in nadstrešek.

Prlekija-on.net, torek, 11. maj 2021 ob 09:24
Voznik je vozil pod vplivom alkohola

Voznik je vozil pod vplivom alkohola

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 10. maja, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 7.13 jih je oškodovanka obvestila, da ji je neznani storilec v k.o. Jastrebci odstranil dva mejna kamna iz zemljiško katastrske točke. V tej zvezi so evidentirali kaznivo dejanje po 285. členu KZ-1.

Ob 8.51 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Vitan. Voznik šolskega avtobusa je namreč pri premiku vozila zadel v streho tam postavljenega avtobusnega nadstreška, ter poškodoval avtobus in nadstrešek. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan/vročen plačilni nalog zaradi kršitev iz ZPrCP.

Voznik bi moral biti popolnoma trezen...

Alkoholiziran voznik šolskega avtobusa po trčenju nadaljeval z vožnjo in opravil prevoz šolskih otrok


Še dva voznika pod vplivom alkohola

Ob 17 uri je pošteni najditelj na PP prinesel brezrokavnik in denarnico, katero je našel ležati na Novakovi cesti v Ormožu. Ob 17.30 je oboje na PP prevzel lastnik.

Ob 20.33 so vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 22.20 so vozniku osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. V tem primeru bodo vozniško dovoljenje skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.



Več v Črna kronika