Po skoraj že poletnem vremenu, prihaja ohladitev in dež

V teh dneh sicer prihajajo ledeni možje, sv. Pankracij, Servacij in Bonifacij, ki godujejo od 12. do 14. maja in po ljudskem izročilu prinašajo ohladitev in dež. V soboto pa še poscana Zofka.

Prlekija-on.net, torek, 11. maj 2021 ob 18:47
V naslednjih dneh bo deževalo

V naslednjih dneh bo deževalo

V torek so se na severovzhodu temperature povzpele do 27 °C, že v sredo pa bo občutno hladneje. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), se bo ponoči povsod pooblačilo, dež se bo na zahodu okrepil in do jutra zajel vso Slovenijo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14 °C.

V sredo bo pretežno oblačno, občasno bodo še padavine, predvsem na jugu tudi posamezne nevihte. Pihal bo veter zahodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 °C. V četrtek, petek in soboto se bo nadaljevalo nestalno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami.

V teh dneh sicer prihajajo ledeni možje, sv. Pankracij, Servacij in Bonifacij, ki godujejo od 12. do 14. maja in po ljudskem izročilu prinašajo ohladitev in dež. V soboto, 15. maja pa goduje še sv. Zofija, v ljudskem jeziku znana kot "polulana" ali pri nas kot "poscana Zofka." In takrat ponavadi dežuje.

Temperature
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava