Kristalni triglav združenju Gourmet Over Mura

Povezovanje je edina prava pot do prepoznavnosti regije, pravijo.

Prlekija-on.net, petek, 14. maj 2021 ob 16:16
Gourmet Over Mura in Kristalni triglav

Gourmet Over Mura in Kristalni triglav

Združenju Gourmet Over Mura je uspelo povezati turistično ponudbo cele regije. Od nastanka združenja pa vse do danes, je Gourmet Over Mura blagovna znamka za odličnost, ki je iz samo treh ponudnikov na začetku počasi in vztrajno zrasla v enega vodilnih turističnih projektov v regiji ter širše. V lanskem letu pa jim je uspelo k sodelovanju povabiti tudi ponudnike s primerljivo kakovostnimi butičnimi nastanitvami, za kar so si prislužili turistično priznanje Kristalni Triglav 2020.

»Povezovanje je edina prava pot, ki vodi do prepoznavnosti in uspeha celotne regije v turizmu,« so si enotni ponudniki združenja Gourmet over Mura in si prizadevajo, da bi razvojna strategija pomurskega turizma v svoje načrte vključevala tudi njihove ideje. Cilj tega povezovanja je na turistični zemljevid Slovenije postaviti raznoliko in kakovostno ponudbo, ki jo ponuja Severovzhodna Slovenija.

Gourmet Over Mura

Gourmet Over Mura tudi s ponudniki butičnih nastanitev za zahtevnejše goste


»V regij imamo veliko neizkoriščenega potenciala za petzvezdični ne masovni turizem. V preteklem obdobju je bilo vse usmerjeno v promocijo regije kot termalne destinacije. Mi pa smo prepričani, da je zdaj pravi čas, da naše povezovanje še razširimo in enotno strateško pristopimo k promociji Pomurja kot kulinarične regije z butično nastanitvijo,« pravi Tanja Pintarič, Gostilna Rajh.

Namen združenja je izpostaviti, da pomurska regija ni le termalna destinacija, ampak destinacija vrhunske kulinarike in vinskih zgodb ter butičnih nastanitev, gostom pa omogočiti doživljanje regije, kot regijo petzvezdičnih doživetij.

Kristalni triglav kot potrditev dobrega dela

Na področju turizma se že leta govori o povezovanju in sodelovanju, redko pa se take aktivnosti in obljube uresničijo. Pri Gourmet over Mura so prešli od besed k dejanju in naredili korak naprej ter svojo kulinarično in vinsko ponudbo razširili s ponudniki butičnih nastanitev.

Šunkarna Kodila, gostilna Rajh, posestvo Marof, domačija Firbas, pivovarna Bevog, oljarna Kocbek in vinogradništvo Steyer so po svojih idejah in ponudbi že prej izstopali iz povprečja vsak na svojem področju. Z lani pridruženimi devetnajstimi butičnimi ponudniki turističnih nastanitev pa so ustvarili ime in potencial, ki so ga prepoznali tudi člani Društva turističnih novinarjev Slovenije in ga v preteklem letu, ob dnevih slovenskega turizma, nagradili z nagrado Kristalni Triglav 2020 za izjemne dosežke na področju turizma.

Ker se zaradi vseh ukrepov podelitev lanskega decembra ni mogla zgoditi, pa je društvo turističnih novinarjev v sklopu svojega 2-dnevnega obiska v Pomurju podelitev priznanja izpeljalo kar pri enem izmed sedmih članov Gourmet over Mura. Podelitve priznanja so se udeležili tudi župani treh občin, župan mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Anton Slana ter župan občine Apače Andrej Steyer.

»Zgodba Gourmet Over Mura je zgodba povezovanja, ki si ga želim tudi na drugih področjih. Sedmim ponudnikom kulinarike, vin in piva z obeh bregov reke Mure je uspelo to, kar žal politikom le težko uspe. Povezali so se s ciljem, pokazati gostom, da je Pomurje tudi regija vrhunskega kulinaričnega doživetja in zgodb, ki jih pišejo posamezne družine z ljubeznijo do tradicije. Da jim je uspelo dokazujejo številni zadovoljni gosti, ki se radi vračajo - pa tudi današnje visoko priznanje!« je ob tem povedal dr. Aleksander Jevšek, župan mestne občine Murska Sobota.



Več v Gospodarstvo