Na nekaterih odsekih cest, kjer ni mogoče izvajati klasičnega nadzora, bo stala silhueta policista

Na območju PU Murska Sobota bo od meseca maja, predvsem na nekaterih odsekih cest, kjer ni mogoče izvajati klasičnega nadzora cestnega prometa, postavljena silhueta policista.

Prlekija-on.net, petek, 14. maj 2021 ob 16:59
Silhueta policista

Silhueta policista

Glede na to, da je neprilagojena hitrost eden od glavnih vzrokov za nastanek prometnih nesreč, je potrebno iskati vedno nove rešitve, predvsem pa izvajati tako preventivne kot represivne ukrepe. Eden od ukrepov, poleg vidnosti in transparentnosti policijskega dela je gotovo postavljanje silhuet policista na kritičnih mestih oz. mestih, kjer je najpogosteje vzrok za nastanek prometne nesreče, neprilagojena hitrost. Na območju PU Murska Sobota bo od meseca maja, predvsem na nekaterih odsekih cest, kjer ni mogoče izvajati klasičnega nadzora cestnega prometa, postavljena silhueta policista.

Policijske silhuete za več varnosti, foto: AVP

Ob cestah bo za večjo prometno varnost stalo 16 policijskih silhuet z radarjem


Od leta 2016 do 2020 se je na območju PU Murska Sobota zgodilo 867 prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti ali petina vseh obravnavanih prometnih nesreč. V teh nesrečah je življenje izgubilo 5 udeležencev, 84 jih pa je bilo hudo telesno poškodovanih. Policisti si želijo, da z različnimi ukrepi zmanjšajo število prometnih nesreč, katerih vzrok je neprilagojena hitrost in posledično s tem zvišajo prometno varnost na območju PU Murska Sobota.

Zato vse udeležence cestnega prometa znova opozarjajo na dosledno spoštovanje predpisov povezanih s hitrostjo, še posebej v naseljih in ob prometih konicah, ko je na cesti veliko različnih udeležencev. Vozite varno!



Več v Črna kronika